'Lider Çocuk Tarım Kampı' Eğitimi

Gıda Tarım ve Hayvancılık (GTH) Bakanlığı Isparta İl Müdürlüğü 20 ilkokul öğrencisine 3 gün boyunca doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2018 10:35
'Lider Çocuk Tarım Kampı' Eğitimi

Gıda Tarım ve Hayvancılık (GTH) Bakanlığı Isparta İl Müdürlüğü 20 ilkokul öğrencisine 3 gün boyunca doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi verilmesi amaçlanan 'Lider Çocuk Tarım Kampı' düzenlendi.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Isparta İl Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik 'Lider Çocuk Tarım Kampı' düzenlendi. 2014 yılından itibaren düzenlenen ve Isparta İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinliklere Yedişehitler İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 20 öğrenci katıldı.

Pasta kesimi ile başladıÖğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla yapılan kampın ilk gününde, İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda pasta kesimi yapıldı. İl Müdür Yardımcısı Ayhan Yaman'ın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinliğin açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Yıldırım, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Fatma Kurt Aydın, Şube Müdürleri ile Yedişehitler İlkokulu Müdürü Hüseyin Yalçınkaya katıldı.

Sunumlu farkındalık eğitimi2018 yılı teması olan Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonunun (GEF) desteği ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik Projesi' kapsamında Lider Çocuk Tarım Kampı'nda, öğrencilere 'Yenilebilir Yabani Bitki Türleri' konusunda da sunum yapılarak, farkındalık eğitimi verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.