Lig'in "Ağabey"leri, Gençlere Taş Çıkartıyor..

Süper Toto Süper Lig'de geride kalan 9 haftada gollerin 4'te birini (207 golün 52'si), 30 ve üzeri yaşlardaki futbolcular attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2013 10:15
Lig'in "Ağabey"leri, Gençlere Taş Çıkartıyor..

Fenerbahçeli Kuyt ve Webo, Galatasaraylı Drogba, Eskişehirsporlu Kamara, Beşiktaşlı Gökhan Töre, Medical Park Antalyasporlu Milan Baros gibi oyuncular, golleriyle takımlarını sırtlayarak adeta gençlere taş çıkartıyor.

Sezonun 9. haftası sonunda 207 gol atıldı. Bunların 119'unu, 25-29 yaşlarındaki oyuncular kaydetti.
Gol krallığı sıralamasında ilk 3 sırayı, 25-29 yaş aralığındaki Sivassporlu Chahechouhe, Kasımpaşalı Oscar Scarione ve Beşiktaşlı Almeida 6'şar golle paylaştı.

Ligde 30 ve üzerindeki yaşlara sahip "ağabey futbolcular" ise rakip fileleri 52 kez havalandırdı. Yaşları 25 ve altında olan gençler de attıkları 36 golle bu oyuncuların gerisinde kaldı.

30 VE ÜZERİ YAŞLARDAKİ FUTBOLCULARIN GOL PERFORMANSI
Takımlarına 5'er gol kazandıran 4 oyuncudan Kuyt ve Drogba'nın yaşları 30'un üzerinde bulunuyor. Diğer 4 gollü futbolcular ise Fenerbahçe'den 27 yaşındaki Sow ile Akhisar Belediyespor'dan 23 yaşındaki Niasse.
Maçlarda 4 gol atan 4 oyuncu arasındaki Medical Park Antalyasporlu Diara da 30 ve üzeri yaş grubunda yer alıyor. Bu gruptaki oyunculardan Fenerbahçeli Webo ile Sanica Boru Elazığsporlu Ahmet Görkem ise rakip fileleri 3'er kez havalandırdı.

Milan Baros, Utaka, Gökhan Töre, Kamara'nın aralarında bulunduğu 9 oyuncu da 30 ve üzeri yaşlarda bulunup 2'şer golle sıralamada yer alan futbolcular oldu.
Spor Toto Süper Lig'in en genç gol atan oyuncusu olarak 16 yaşındaki Bursasporlu Enes Ünal, kayıtlara geçti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.