Liselere Sınavsız Kayıt 25 Ağustos’ta

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre sınavla öğrenci alan okullara kayıtlar için verilen süre, yarın sona eriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ağustos 2013 17:47
Liselere Sınavsız Kayıt 25 Ağustos’ta

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can SBS sınav başarısına göre ilk beş sıralamada yer alan okulları açıkladı. Can; İlimizde SBS(Seviye Belirleme Sınavı) başarısında en iyi başarıyı sunan ilk beş okul şöyle Birinci sırada Özel Altın Başak Bedri Ayhan İlköğretim Okulu yer alıyor.

Puanı 568.333 iken Özel TED Isparta İlköğretim Okulu 558.115 puan ile ikinci sırada. Ülkü İlköğretim Okulu 500.599 puan ile ilk üçte yer alan devlet okulumuz. Nazmiye Demirel İlköğretim okulu ise 475. 246 puanla dördüncü sırada ve Naşide Halil Gelendost İlköğretim Okulu 470.713 puan ile beşinci sırada yer alıyor. İlimiz Türkiye genelinde de başarılı bir il.
Sınavla kayıt yaptıran ortaöğretimler için kayıt için son gün. Bazı velilerimiz okula gittik bize kayıt yaptırmıyor diyorlar özellikle belirteyim ki sınavsız kayıt tarihi 25 ağustostan sonra başlıyor. Yanı sınavsız kayıt yapacak velilerimiz bu tarihten sonra gidip kayıtlarını rahatlıkla yaptırabilirler” açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.