LÖSEV Tırı Isparta’da

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Anadolu’ya TIR Dolusu LÖSEV Yardımı Projesi hazırladı.

Yayınlanma:
LÖSEV Tırı Isparta’da

Proje kapsamında LÖSEV İyilikler TIR’ı Isparta’ya geldi. LÖSEV yardım ekibi, burada lösemili çocuklarla buluşurken, lösemili ailelere verilmek üzere yapılan kıyafet, gıda, Oyuncak, kırtasiye gibi yardımları kabul etti. SDÜ LÖSEV Gönüllüleri Grubu da projeye destek verdi.

Gazetecilere açıklamada bulunan LÖSEV Sosyal Hizmetler Akdeniz Bölge Sorumlusu Bengisu Dörtkardeş, Türkiye çapında 16 binden fazla kayıtlı lösemili çocuk hasta olduğunu belirterek, " Anadolu’ya TIR Dolusu LÖSEV Yardımı Projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında ihtiyacı olan lösemili ailelerimize yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Anadolu’nun yollarında, köylere kadar ulaşmanın ve oradaki lösemili ve kanserli yavrularımızı güldürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ankara’dan yola çıkan TIR’ımız dün Afyonkarahisar’daydı. Bugün de Isparta’dayız yarın da Burdur, daha sonra Antalya, Alanya’ya gideceğiz. Bu projeyle Türkiye’nin dört bir yanını gezmeyi planlıyoruz. TIR’ımızda ailelere gıda, kıyafet, mobilya gibi ihtiyaç malzemeleri dağıtıyoruz. LÖSEV’e kayıtlı ailelerin yüzde 90’ınından fazlası alt ve orta gelir düzeyine sahip. Dolayısıyla LÖSEV’in ilk kurulduğunda bize kayıtlı olan ailemiz ihtiyaçlı durumda. Ne yazık ki kanser çağımızın hastalığı. Isparta halkına bir tuğlada siz koyun diyor desteklerini esirgememelerini istiyoruz. Bu yardımlarla biz de ihtiyaç sahibi ailelerimize ihtiyaçlarını iletiyoruz" dedi.

Isparta’da LÖSEV’e kayıtlı 50’den fazla aile olduğunu belirten Dörtkardeş, IYAŞPARK AVM’de lösemili çocuklara yönelik etkinlik düzenleneceğini de söyledi. Lösemi tedavisinin 3 yıl kadar süren zorlu bir mücadele olduğunu kaydeden Dörtkardeş, "Tedavinin ilk yıllarında çocuklarımız hastanede oldukları için diğer çocuklarla etkinlik yapamıyorlar. Hastanede sıkılıyorlar. Bu yaşta bir çocuğun lösemiye yakalanması hem minik bedenini yoruyor hem de oyun çağında olduğu için diğer arkadaşlarından geri kalmasına neden oluyor. Bunları aşmak amacıyla bu tür etkinlikler düzenliyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.