Lozan'ın Çoçukları Sergisi IyaşPark'ta

1900’lü yıllarda ailesi Isparta’da yaşayan Yunanlı Stratos Efthymiou Iyaş Park’ta Cuma günü fotoğraf sergisi açıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2011 17:35
Lozan'ın Çoçukları Sergisi IyaşPark'ta

Atalarının doğdukları topraklarda sergi açıyor. 1900’lü yıllarda ailesi Isparta’da yaşayan Yunanlı Stratos Efthymiou Iyaş Park’ta Cuma günü fotoğraf sergisi açıyor.

Ankara Yunanistan Büyükelçiliğinde Diplomat olarak görev yapan Yunanlı Stratos Efthymiou atalarının doğup büyümesi, 1923 yılına kadar ilimizde yaşamalarından esinlenerek Lozan’ın Çocukları adlı sergi açıyor.

Iyaş Park’ta  Cuma günü 19.30’da açılacak olan sergiye tüm Ispartalıları davet eden  Efthymiou geçtiğimiz günlerde Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ITSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’u ziyaret etti.

1900’lü yıllarda Rum Asıllı atalarının Isparta’da Emre Mahallesi’nde yaşamış olmasından dolayı bu toprakların aynı bir öneme sahip olduğunu belirten Efthymiou, “ Lozan’ın Çocukları adlı fotoğrf sergisi, 1923’te Lozan’da imzalanan zorunlu mübadele anlaşması doğrultusunda anayurtlarını terk etmek ve dinlerine göre Yunanistan ve Türkiye’ye yerleşmek zorunda kalan kişilerin yaşam hikayelerini sunuyor. Benim için atalarımın Isparta’da yaşamış olması ayrı bir önem yaşıyor. Fotoğraf sergime herkesi bekliyorum.”dedi.
   
ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’ta Yunanistanlı Diplomat Stratos Efthymiou’a başarılar dileyerek Türkler ile Yunanlılar arasındaki dostlukları anlattı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.