Lübnanlı Heyete Üst Düzeyde Bilgilendirme

BAKA'nın, sürdürülebilir turizm ve bölge ağırlıklı yeni tur programlarının oluşturulması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla Antalya’ya getirdiği Lübnan Seyahat Acenteleri Birliği bilgilendirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2013 15:15
Lübnanlı Heyete Üst Düzeyde Bilgilendirme

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), sürdürülebilir turizm ve bölge ağırlıklı yeni tur programlarının oluşturulması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla Antalya’ya getirdiği Lübnan Seyahat Acenteleri Birliği (ATTAL) ile tur operatörlerinin yetkilileri, Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanvekili Dr. Ahmet Altıparmak tarafından kabul edildi.

Kalabalık heyeti görmekten mutluluk duyduğunu belirten Vali Altıparmak, organizasyonun olumlu gelişmeler sağlayacağına inandığını kaydetti.
Görevleri arasında ‘bölgenin iş ve yatırım imkânlarının, ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak veya yaptırmak’ görevi de bulunan BAKA’nın Antalya Valiliği ve Konyaaltı Otelciler ve Turistik Tesisler Birliği Derneği (KOTEB) desteği, Türk Hava Yolları’nın (THY) ulaşım sponsorluğunda Antalya’ya gelen ATTAL Başkanı Jean Abboud ile 18 seyahat acentesinin yetkilisinden oluşan heyet, Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti.

‘UMUYORUM BİR TAKIM GELİŞMELER OLUR’
Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Alaattin Özyürek ile uzman Seyitcan Altınkaynak ve Konyaaltı Otelciler Birliği (KOTEB) Başkanı Metin Ölçer, Termessos Seyahat Acentası yetkilileri ile Kayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü ile Delphin Grup Yönetim Kurulu üyesi Tolga Cömertoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette Vali Dr. Ahmet Altıparmak, konuk tur operatörleri ile tek tek tanıştı.

Kalabalık Lübnanlı heyeti görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Altıparmak, “3 yıldır Antalya'da görev yapıyorum ancak ilk kez Lübnanlı bir heyeti kabul ediyoruz. Turizm ve ticaret rakamlarında bu kadar komşuluk ve kültürel yakınlığa rağmen ilişkiler zayıf görünüyor. Bu ziyaretten sonra umuyorum bir takım gelişmeler olur” dedi.

Antalya’da temel önceliklerinin çevre, insan kaynağı ve tesislerdeki kalitesi ile güven olduğunu belirten Vali Ahmet Altıparmak, alışveriş, güvenle otelde kalma anlamında turistin bir sıkıntısı olduğunda ‘Alo 179’ hattını arayarak yardım isteyebileceğini hatırlattı. Vali Altıparmak, “İngilizce, Fransızca, Rusça dillerinde hizmet veriliyor. Ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezi var. Avrupa Birliği’nde de olan bir numara. Sağlık problemleri olduğunda turistler bu numaralardan gereken yardımı alabilir” diye konuştu.

‘ANTALYA İLK SIRADA OLACAK’
Antalya’da gördükleri misafirperverlik ve yakın ilgi için teşekkür eden ATTAL Başkanı Jean Abboud da, Lübnanlı tur operatörlerinin son 5 yıldır Antalya’yı hedeflemeye başladığını ve bu organizasyonun ardından çok daha gelişmelerin olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Antalya’da ağırlanmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden ATTAL Başkanı Abboud, “Ülkemizde önde gelen seyahat acenteleri bundan sonra Antalya’yı tanıtımlarında ilk sıraya koymaya başlayacaklar. Antalya'ya 3 bin Lübnanlı turist geliyor. Kruvaziyer turizmi yoluyla Lübnan’dan turistler Akdeniz çanağı, Hatay-Mersin yolu üzerinden Antalya'ya kolay bir şekilde gelebilir. Antalya çok iyi bir turizm destinasyonu, biz de değerlendirmek istiyoruz” dedi.

BAKA’nın Suudi ve Kuveyt, Katar ile Bahreyn’den tur operatörleri ile Japonya Seyahat Acentaları Birliği JATA’nın yönetim kurulu üyelerini Batı Akdeniz’e getirip tanıtım gezileri düzenlediğini hatırlatan Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, 2 milyon Lübnanlı turistin seyahat ettiğini ve 4 milyar dolar harcadığına dikkat çekti.

Özyürek, “Bir Lübnanlı ortalama 2 bin dolar para harcıyor. Lübnan’ın 4 milyon nüfusu var, ancak yurt dışında çok ciddi bir diasporası var. 8 milyon Lübnan kökenli yurt dışında ABD’de, Kanada’da Rusya’da ve başka ülkelerde yaşıyorlar. Lübnan’ın nüfusunu aslında toplamda 12 milyon olarak düşünebiliriz. Nitelikli turisti ülkemizi çekmek istiyoruz bu kapsamda çalışmalarımız iyi sonuç verecek. Amacımız bilinilirliği Arap pazarında artırıp turistleri ilimize ve Batı Akdeniz’e çekmek” diye konuştu.
Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak plaket verirken, Lübnan Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Abboud da ülkelerine özgü anmalık hediye etti. Belek, Kundu ve Kemer’deki tesislerde incelemelerde bulunacak Lübnanlı heyet, THY, Antalya’daki turizm sektörünün önde gelen kurum ve kuruluşları ile yapacağı 27 Ocak’taki toplantının ardından ülkelerine dönmek üzere ayrılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.