Maaş İçin Boşananlara Sıkı Takip

SGK, resmen boşanmış, fakat beraber yaşayan karı-kocaların peşine düştü. Çünkü, bu boşanma, kadınların, ölen anne ve babalarından maaş almak için, yani kağıt üzerinde yapılıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2012 14:49
Maaş İçin Boşananlara Sıkı Takip

SGK, resmen boşanmış, fakat beraber yaşayan karı-kocaların peşine düştü. Çünkü, bu boşanma, kadınların, ölen anne ve babalarından maaş almak için, yani kağıt üzerinde yapılıyor. Bu yönde geçen yıl çalışma başlatan SGK, bu yıl daha sıkı takip yapacak.

SGK İl Müdürü Salih İlhan, “Bu kişileri eninde sonunda devletin pençesine düşüyorlar” dedi.

SGK İl Müdürü Salih İlhan, haksız kazanç elde eden bu kişilerin dolandırıcılık suçu işlediğine dikkat çekti. İlhan, “Muazalı boşanma dediğimiz kız çocukları, eşinden boşanıp anne ve babasının maaşını almaya devam ediyorsa, takip ediyoruz. Bize bu konuda yardımcı olacaklar yine vatandaşlarımızdır. Haksız elde ettikleri kazancı durduruyoruz. O paraları faizi ile beraber geri alıyoruz” dedi.

Salih İlhan, geçen yıl bu yöntemle haksız kazanç elde eden 12 çift tespit ettiklerini hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.