Maaş Yok Mobbing Var

Maaş Yok Mobbing Var

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ağustos 2019 09:59
Maaş Yok Mobbing Var

Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Kurt, Eğirdir Belediyesi’nde çalışan işçilerin Kurban Bayramı öncesi ödenmesi gereken maaşlarının hala ödenmediğini söyledi. İşçilerin mağdur edildiğini kaydeden Kurt, işçilere ‘yandaş sendika baskısı’ ve ‘mobbing’ uygulandığını ileri sürdü.

Belediye İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Cemal Kurt, yaptığı yazılı açıklamada; “Eğirdir Belediyemizde çalışmakta olan üyelerimizin Kurban Bayramı öncesinde ödenmesi gereken işçi aylıkları hala ödenmemiştir. Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcısı ile görüşmelerimiz sonucunda da herhangi bir gün verilmemiştir. Üyelerimiz bu konuda mağdur olmuşlardır. Mağduriyetlerinin giderilmesini ivedilikle bekliyoruz” dedi.

Eğirdir Belediyesi’nde çalışan Belediye İş’li işçilere yandaş sendika tarafından sendikal değişiklik baskısı yapıldığını da iddia eden Başkan Kurt, “Seçim sonrasında Eğirdir Belediyesindeki üyelerimize yandaş sendikada olan kişiler ve Gençlik kollarındaki bazı kişiler baskı yaparak sendika değiştirmeye zorlamaktadırlar. Sendika değiştirmezseniz iş yerinizi değiştiririz, çöpe göndeririz gibi baskılar ve tehditler yapılmaktadır. İş yerinde çalışan işçilerin bir kısmına da bu mobing uygulaması yapılmıştır. Bu konu ile ilgili Belediye başkanı ve Başkan yardımcısıyla defalarca konuştuk ve görüştük taraf olmadıklarını söylüyorlar ancak alt birimlerindeki personelin yardımı ile mobing uygulamaları devam etmektedir. Belediye yönetimi bu baskılara müdahale etmemektedir. Belediye-İş Sendikası olarak her zaman işçinin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sendika değiştirme konusundaki baskıların anayasal bir suç olduğunun altını çizen Başkan Kurt, “İşçilere Sendika değiştirme konusunda baskı ve tehdit uygulaması Anayasamızca da suçtur. İşçilerimize seçim sonrası uygulanmaya başlanan sendika değiştirme baskı tarihleri manidardır. Oysa ki sendikasız bir sürü iş yeri vardır. Oralarda örgütlenmek ve sendikalaşmak yerine sendikalı olan iş yerlerini ve çalışanların huzurunu siyasi baskı ile bozmayı alışkanlık haline getiren bu tür sendikaları kınıyorum” diye konuştu.

Söz konusu yandaş sendikaların, milletvekillerinin ve Belediye Başkanlarının adını kullanarak işçileri sendika değiştirmeye zorladıklarını dile getiren Belediye İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Cemal Kurt, “Bu tür yandaş sarı sendikalar partilerin, Millet Vekillerinin, Belediye Başkanlarının isimlerini kullanarak üyelerimize sendika değiştirmeye zorlamaktadırlar. Üyelerimiz bir çok ilde ve ilçelerde bu baskılara boyun eğmiyorlar. Türkiye de ve bütün illerde Belediye-İş Sendikası siyasi bir taraf olmadan tamamen yönü işçiye dönük olarak çalışmaktadır. Türkiye genelinde birlik beraberlik ve dayanışma içinde üyelerimizden aldığımız güç ile onurla temsil ettiğimiz Nihat Yurdakul ve Isparta Şubesi olarak bütün işçi arkadaşlarımızın her türlü yanındayız ve destekçisiyiz. Biz büyük bir aileyiz huzuru ve çalışma barışını bozmak isteyenlerin karşısında olmaya devam edeceğiz. Bütün üyelerimizin yasal ve hukuki konularda yanında olmaya devam edeceğiz. Sendika seçme hakkı işçilerin kendilerine bırakılsa, sendikalar kendini anlatsa, işçiler onları dinlese. Anayasamızda olduğu gibi kendi istekleri ile kendi sendikalarını seçseler daha huzurlu çalışma düzeni olur. Bu huzursuzluğun sorumlusu yandaş sendikalar ve onlara taşeronluk eden işverenlerdir” dedi.

Başkan Kurt, sözlerini; “Çalışmaktan başka hiçbir sıkıntısı olmayan, Ekmeğinin derdindeki üyelerimize baskı yapılarak mobbing uygulanmaktadır. Bu uygulamanın bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz. Belediye-İş Sendikası olarak üyelerimizin haklarını Yasal ve Hukuki yollarla arayacağız. Mücadelemize devam edeceğiz” diye tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.