Maaşı Kesilmişti Davayı Kazandı

Isparta'da iş bırakma eylemine katıldığı gerekçesiyle bir maaş kesilme cezası alan Eğitim-Sen üyesi öğretmen Rıfat Gürbüz, Isparta İş İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2011 17:24
Maaşı Kesilmişti Davayı Kazandı

Isparta'da iş bırakma eylemine katıldığı gerekçesiyle bir maaş kesilme cezası alan Eğitim-Sen üyesi öğretmen Rıfat Gürbüz, Isparta İş İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazandı.

25 Kasım 2009 tarihinde Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından Türkiye genelinde yapılan bir günlük iş bırakma eylemine katılan Eğitim-Sen Isparta Mali ve Örgütlenme Sekreteri Mutsan Rıfat Gürbüz hakkında, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan soruşturma sonucunda nisan 2010'da bir maaş kesme cezası uygulandı.

IYAŞ Selçuklu İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olan Gürbüz, Haziran 2010'da kendisine verilen maaş kesme cezasının iptali için Isparta İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazandı. 27 Ekim 2010 tarihinde sonuçlanan davada mahkeme, memurların grev hakkının, iş bırakma hakkı olduğunu ve bu yüzden cezalandırılamayacağı yönünde karar verdi. Mahkeme, memurun üyesi olduğu sendikanın kararlarına uyarak iş bırakmasının, grev yapmasının, mesleki, ekonomik ve sosyal durumunun iyileştirilmesi ve sesini duyurmasının mazeretsiz işe gelmemek olmadığına dikkat çekilerek, cezanın iptal edilmesi ve maaştan kesilen cezanın yasal faiziyle birlikte öğretmene ödenmesini istedi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yasal itiraz süresi içerisinde karar itiraz gelmeyince mahkemenin kararı onanmış oldu

KEYFİ UYGULAMALAR SON BULSUN
Eğitim-Sen Isparta Temsilcisi Erol Kökten, Eğitim-Sen'in 25 Kasım 2009 tarihinde mesleki, ekonomik ve sosyal durumların iyileştirilmesi ve kamuoyuna duyurulması amacıyla bir günlük iş bırakma, uyarı grevine gidildiğini belirterek, bu eylem sonucunda Isparta da sadece Eğitim-Sen üyesi Mutsan Rıfat Gürbüz'e soruşturma açılmasının keyfi uygulama olduğunu öne sürdü. Bu eyleme yüzlerce üyenin katıldığını hatta il temsilcisi olarak kendisinin de katıldığını aktaran Kökten, “Ancak eyleme katılan arkadaşlarımız arasında sadece Rıfat öğretmene ceza uygulanıyor. Bu eylemden sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'nden okullara kimlerin eyleme katıldığının tespiti yönünde yazı gönderildi. Sadece Iyaş Selçuklu İlköğretim Okulu'nda görev yapan Rıfat Gürbüz'den okul idaresi savunma istiyor. Gürbüz, savunmasını okul idaresine veriyor. Okul idaresi de savunmayı Milli Eğitim'e havale ediyor ve soruşturma süreci başlatılıyor. Milli Eğitim müfettişlerinin de yanlış değerlendirmesi sonucu bir maaş kesme cezası uygulanıyor. Ancak Ceza İdare Mahkemesinden dönüyor. Verilen karar gerek Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin gerekse müfettişlerin keyfi uygulamalarına en güzel yanıt niteliğinde. Umarım keyfi uygulamalar son bulur” diye konuştu.

HAK YERİNİ BULDU
Öğretmen Rıfat Gürbüz ise maaş kesinti cezasından sonra konuyu sendika üyeleriyle görüştüğünü ve dava açmaya karar verdiklerini belirterek , “Hak yerini buldu, büyük ihtimal kesilen maaş, şubat ayında yatırılacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.