Mada Adası’ndaki çiftçilerin ekim – dikim çilesi

Çiftçiler traktörlerini dubalarla karaya taşıyor:

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2019 09:33
Mada Adası’ndaki   çiftçilerin ekim – dikim çilesi

Şarkikaraağaç’a bağlı Gedikli Köyü’nün Mada Adası’nda yaşayan çiftçi vatandaşlarda ekim – dikim telaşı başladı. Çiftçiler, Köylerindeki arazilerini işleyebilmek için Ada’daki evlerinden traktörleri duba veya sallarla karşıya geçirip tarlarını ekip dikebiliyorlar.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Isparta’nın Ş. Karaağaç ilçesinin yanında bulunan Beyşehir Gölü'nde bulunan bazı adalarda ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte çiftçilerin ekim telaşı başladı.

TRAKTÖRLERİNİ MADA ADASINDAN 

KARAYA SALLARLA TAŞIYORLAR 

Telaşın yaşandığı Adalardan birisi de Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Gedikli Köyü. Zira, Bu köyün bir mahallesi Beyşehir Gölü içinde bulunan Mada Adası’nda yaşıyor. Yaklaşık 220 kişinin yaşadığı Ada’da ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ekim – dikim telaşı başladı. Zira, Mada adasında yaşayan çiftçiler, Köyleri olan Gedikli’deki tarlalarını ekip dikebilmek için sallarla traktör ve diğer iş makinelerini karaya taşıyarak arpa ve buğday ekimi gibi tarımsal faaliyetlerini yapabiliyorlar. 

MADA ADASINDAKİ ÇİLE 

Çiftçiler, sonbahar döneminde adalara ekimini yaptıkları tarlalarında gübreleme faaliyetleri için traktör ve bazı tarımsal makinelerini dubalar veya sallar üzerinde geçiriyor. Karaya çıkarılan traktör ve tarımsal makineler, her türlü ekim, gübreleme ve diğer faaliyetlerde kullanılıyor. Sonbahar döneminde ekimi yapılan ürünler, Temmuz –Ağustos aylarında hasat ediliyor. Hasat için de bu defa biçerdöver aynı şekilde karşıya geçiriliyor. Hasat edilen ürün, daha sonra yine göl üzerinde yüzdürülerek Mada adasındaki yerleşim merkezlerine götürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.