Madem Bu Kadar Delikanlıydın...

AK Parti İl Başkanı Osman Zabundan MHP Milletvekili Nurİ Okutan'a; "Madem Bu Kadar Delikanlıydın..."

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2015 11:03
Madem Bu Kadar Delikanlıydın...

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, MHP Milletvekili Nuri Okutan’ın önceki günkü basın toplantısında hükümetin terör politikasını eleştirerek ‘’Türkiye’yi çözülümcüler ve çözülümcüler olmayan şekilde ikiye ayırdılar. AKP PKK’sız, PKK da AKP’siz olamaz’’ söylemlerine sert çıktı.

Okutan’ın boş laflar sarf ettiğini belirten Zabun, ‘’Sayın Okutan’ın bu anlamda ifade ettiği sözler boş sözler. Kendisi yıllarca AK Parti iktidarının Valiliğini yapmış bir insandır. O halde insana dönüp bir sorarlar; Ülkenin selametiyle ilgili ‘bölünmesine kadar götürebilecek politikaları’ uygularken sen insan olarak hiç rahatsız olmadın mı? Vicdanın rahatsız olmadı mı? Neden delikanlılık gösterip o makamdan istifa etmedin?’ diye sorarlar adama. Sayın Okutan, Valilik döneminde AK Parti hükümetinin siyasetini ve politikalarını görevli olduğu şehirde gayet güzel uygulamıştır. İnanmadığınız bir şey varsa, hele hele bu ülkenin selametiyle ilgili bir şeyse delikanlılık o zaman istifa dilekçesini verip ayrılmaktır. O gün böyle bir cesaret ve değerlendirmenin içerisinde bulunmayan bir bürokratın bugün siyasi arenaya çıkınca ağzına geleni söylemesi, torbanın içerisinden rastgele kelimeler seçerek kullanması etik dışıdır. Biraz daha sorumlu hareket etmesinin uygun olacağı kanaatindeyiz’’ dedi.

NE KADAR DOĞRU POLİTİKA SERGİLEDİĞİMİZİ BUGÜN GÖRÜYORUZ
AK Parti’nin bugüne kadar uyguladığı politikaların gerçekten etraflıca düşünülmüş politikalar olduğunu ifade eden Zabun, şöyle devam etti; ‘’Türkiye bugün terörle mücadelede önemli mesafeler aldı. PKK’nın veya uzantıların o bölgede vatandaşı sokağa dökme anlamında çağrılarını da gördük. O bölge insanımızın bu çağrıya asla yanıt vermediğini de gördük. O bölgedeki vatandaşlarımız bu çağrıları reddediyor ise bu AK Parti’nin bugüne kadar uyguladığı politikalarının eseridir. Ne kadar isabetli hareket ettiğimizi, o politikalarımızı belirlerken ne kadar doğru süreç yönettiğimizi bugün daha net görüyoruz.

ONLARIN DÖNEMİNDE YABANCI UNSURLARIN
DESTEKLERİNE VE İSTİHBARATINA MUHTAÇTIK
Terörle mücadele noktasında önemli mesafeler aldık. Terörle mücadelede kullandığımız birçok araç milli değerlerimizdir. Onların döneminde bir takım yabancı unsurların desteklerine, doğru, yanlış istihbaratlarına ihtiyaç duyarken bugün ülke olarak hem kendi istihbaratlarımızı topluyoruz hem de kendi araçlarımızla etkili bir mücadele yürütüyoruz. Milli olmayan bir anlayışın bunları üretmesi söz konusu değildir. İstediğiniz kadar kendinizi milli olarak tanımlayın ama vatandaş bugüne kadar yaptıklarınıza bakar. Dönüp baktığımız zaman onların dönemimde bu ülke yabancı unsurlara muhtaç
durumdaydı. Ama bugün kendi ayaklarının üzerinde duran ve mücadelesini etkili biçimde yürüten bir noktaya ulaşmıştır. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği üzere bu iş artık tamamen çözülene kadar silahlar bırakılıp, üzeri betonla kapatılana kadar sürdürülecektir. Terörle mücadelede bu ülke duruşunu ortaya koymuş ve bundan sonra da koymaya devam edecektir.’’

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum