Madenciler İçin Yürüdüler

Manisa'nın Soma ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen kaza sonrası yaşamını yitiren yüzlerce maden işçisi Isparta'da anıldı. Ölümlerden hükümeti sorumlu tutan kalabalık grup sık sık hükümet istifa eylemleri attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2014 19:33
Madenciler İçin Yürüdüler

Aralarında Eğitim Sen, TGB, TKP, İşçi Partisi, CHP, ÖDP Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Muhalefeti gibi çeşitli siyasi parti, sendika ve öğrenci gruplarının yer aldığı ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kalabalık grup, Halı Sarayı önünde toplandı.



Burada bir süre sloganlar atan grup daha sonra kafeler caddesinden yürüyerek Kaymakkapı Meydanı'na ulaştı.

Ellerinde "Katilleri biliyoruz, hesap soruyoruz", "kaza değil cinayet, kader değil katliam", "Oysa yanan bizdik, siz kömür sandırnız" yazılı dövizler taşıyan grubun sayısı Kaymakkapı Meydanında daha da arttı.

Burada grup adına açıklama yapan Deniz Seviç isimli SDÜ Öğrencisi "Hükümetin cinayetlere yol açan en büyük adımları taşeron sisteminin yaygınlaştırılması ve özelleştirmeler olmuştur. Hem taşeron sistem hem de özelleştirmeler güvencesiz ve güvenliksiz çalışma yaşamının kaynağı durumundadır. Bu nedenle derhal taşeron yasaklanmalı ve özelleştirmeler durdurulmalıdır" ifadelerini kullandı.



Kaymakkapı Meydanı'nda da sık sık "Hükümet istifa", AKP'den hesabı emekçiler soracak" ve "Maden işçisi onurumuzdur" sloganları attı.

Öte yandan taraftar grupları da Kaymakkapı Meydanı'nda "Acının Rengini SOrMA" yazılı pankart açtı.

Açıklamının ardından madenciler için şiirler okuyan grup bir süre oturma eylemi yaptı. 

Grup eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.



  




















Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum