Mahalle Sakinleri Bozuk Yolları Protesto Etti

Yenişarbademli ilçesinde, bir mahallenin sakinleri, bozuk yolları protesto etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Eylül 2011 18:18
Mahalle Sakinleri Bozuk Yolları Protesto Etti

Yenişarbademli ilçesinde, Yenice Mahallesi sakinleri 4 yıl önce yörede yürütülen kanalizasyon çalışmalarının ardından bozulan yolların yapılmamasına tepki göstererek, yürüyüş düzenledi.

Yüzlerinde toz maskesi ve üzerlerinde "Yol lüks değil, ihtiyaçtır",

"Siyaset değil, hizmet bekliyoruz", "Duble yol değil, sadece asfalt istiyoruz" yazılı pankartlar taşıyan grup, sloganlar atarak Şar Caddesi boyunca Dört Yol Kavşağı'na kadar yürüdü.

Burada, grup adına basın açıklaması yapan Emin Kaya, bozuk yollardan kalkan toz nedeniyle evlerinin pencerelerini açamadıklarını, bazı vatandaşların ise toz nedeniyle sağlık sorunları yaşadıklarını savundu.

Başka bölgelerde yaşayan hemşehrilerinin, tatil için gelmeden önce mahalledeki yolların durumunu sorduklarını dile getiren Kaya, sorunun devam ettiğini öğrenen bazı vatandaşların ziyarete gelmekten dahi vazgeçtiklerini söyledi.

Kaya, sıkıntılarını mektupla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bildireceklerini kaydetti

-BELEDİYE BAŞKANI ERDEM-

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem ise belediyenin önceki dönemden kalan borçları nedeniyle hizmet sunmakta zorlandıklarını söyledi.

İlçedeki yolların büyük bölümünün bozuk olduğunu ve yaşadıkları Mali sıkıntıya rağmen sorunların çözümü için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Erdem, "Belediyemizin önceki dönemden kalan borçları nedeniyle hiçbir yatırım yapamıyoruz. Buna rağmen bozuk yolların onarımı ve kilit parke taşı döşenmesi için proje hazırladık, Kültür ve Turizm Bakanlığına sunduk. Projemiz onaylanır ve gerekli ödenek sağlanırsa tüm bozuk yolları yapacağız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.