Mahallelerde ISMEK Kursları Başladı

Mahallelerde ISMEK Kursları Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ekim 2015 16:21
Mahallelerde ISMEK Kursları Başladı

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ISMEK Birimi, 10 mahallede daha kurs açtı. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediye seçimleri öncesinde vatandaşlara ISMEK kurslarını mahallelere yayacakları sözünü verdiğini hatırlatarak, “‘Kalitesi yüksek, özel kurslar vereceğiz. Bunları merkezdeki gibi mahallelerimizde de yaygınlaştıracağız. Kursları hemşehrilerimizin ayağına getireceğiz’ demiştik. Bugün 10 mahallemizle bu kurslarımıza başlamış oluyoruz” dedi.

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ISMEK Birimi’nce, Batıkent, Zafer, Fatih, Modernevler, Anadolu, Davraz, Halife Sultan, Halıkent, Hisar ve Doğancı Mahallelerinde makine nakışları, el nakışları, takı tasarım, mis sabun başta olmak üzere çeşitli kurslar açıldı. Kursların açılışı dolayısıyla Anadolu Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde bir program gerçekleştirildi.

Programa Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, muhtarlar, kurs hocaları, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seçimler öncesinde verdiği vaatlerden bahseden ve ISMEK’in mahallelere yayılacağı ve hizmetin vatandaşların ayağına getirileceği sözünü hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ‘Üzerinden 1,5 yıl geçti, neden geç kalındı’ diye sorulabileceğini, bunun için de belirli bir hazırlık aşamasının gerektiği hususuna değindi. Geçen dönem belediye başkanlığı sürecinde yapılan çalışmaların belli bir aşamaya geldiğini ve şu anda bu aşamanın çok üzerine çıktıklarından bahseden Başkan Günaydın, kursların ve kursiyerlerin çalışmalarının belli bir seviyeye ulaşmasını beklediklerini aktardı. Günaydın, “Bu aşamalar belli bir süreç aldı. Önümüzde belli görüş, vizyon olsun istedik. Bu çalışmalar daha üst noktalarda devam ettirilecek. Şimdi mahallerimizdeki kursiyerlerimizden istekli ve başarılı olanları merkez binamıza almayı ve çalışmalarını orada daha üst seviyelere çıkarmalarını hedefliyoruz. Şu anda artık ipek iplik ve kumaştan işlemeler gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalarımızı sonuna kadar götürmek istiyoruz. Amacımız ve hedefimiz çok büyük. Sizlerden de ricam bu işe önem verin” dedi.

Kaybolmaya yüz tutmuş bu kültürün gün yüzüne tekrar çıkarmak için yaptıkları çalışmalardan da bahseden Başkan Günaydın, “Bu kültürümüz kaybolmayacak. Burada başarılı ve istekli olanlar ISMEK merkez binamızda çalışmalarına devam edebilecek. Kaybolan sanatlarımızı geri kazandırıyoruz. İşçiliklerimiz kayboluyor. Bu sanat kültürümüz açısından da büyük önem taşıyor. Kaybolan bir sanatın geri getirilmesi imkânsız ya da çok zordur. Kültürlerimizin kaybolmaması için çabalıyoruz” dedi.

ISMEK tarafından bir süre önce de Isparta Belediyesi-SDÜ işbirliği ile 9-15 ve 15 yaş üstü olmak üzere 40’a yakın kurs açtıklarını ve devam ettiğini dile getiren Günaydın, bu kursların yanı sıra geçen dönemde toplam süresi 6 ay olan Aşçı Yardımcılığı Kursu açtıklarını ve bu kursu başarıyla bitirenlerin şu anda çeşitli illerde ciddi maaşlarla iş sahibi olduklarını söyleyerek bu tür kursların devamlı olarak açılacağını ifade etti. Günaydın, “Bu kurslarımızın tüm kursiyerlerimize, hocalarımıza ve tüm Isparta halkımıza faydalı, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.