Mahallelerdeki Liselerin Taşınması Gündemde

Ali Haydar Albayrak İlkokulu’nda velilerin çocuklarını gönderecek ortaokul bulamamaları nedeniyle verilen tepkiler üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü çözüm yolu arıyor. Mahallelerde bulunan iki lisenin taşınması gündeme geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Haziran 2013 12:19
Mahallelerdeki Liselerin Taşınması Gündemde

Ali Haydar Albayrak İlkokulu’nda velilerin çocuklarını gönderecek ortaokul bulamamaları üzerine Milli Eğitim çözüm yolu arıyor.

MEB’in aynı binada ilk ve orta okul statüsüne izin vermemesi nedeniyle, Milli Eğitim Müdürlüğü, bina arayışı içerisine girdi. Çözüm yolları tartışılırken, Doğancı Mahallesi’ndeki Gürkan Ticaret Meslek Lisesi ve Yedişehitler Mahallesi’ndeki Meryem Albayrak Ticaret Meslek Lisesi’nin boşaltılarak, öğrencelerin Cengiz Topel İlkokulu ve şuan bir bölümü atıl durumda olan Gazi Sosyal Bilimler Lisesi’nin bir bölümüne taşınması da gündeme geldi. Şuanda son sınıftan mezun olan öğrenciler haricinde Gürkan Ticaret Meslek Lisesi’nde 90, Meryem Albayrak Ticaret Meslek Lisesi’nde 270 öğrenci bulunuyor.

Şimdi bu öneriye kamuoyunun nasıl tepki vereceği merak ediliyor. Bu durumda Ali Haydar Albayrak İlkokulu’ndan mezun olacak mezun olan öğrenciler Meryem Albayrak’ın binasına taşınacak ve burada ortaokul eğitimlerini sürdürecekler. Gürkan Ticaret Meslek Lisesi’nin mevcut binasına ise Kamile Gürkan ve Gürkan İlkokulu’ndan mezun olan öğrencilerin aktarılabileceği de öğrenildi.

VELİLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
MEB’in 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi kapsamında, Ali Haydar Albayrak İlkokulu’nda 4. Sınıfı bitiren öğrencilere gidecek ortaokul bulamayan veliler tepki göstermişti. Yedişehitler ve Mavikent Ortookulu’na öğrencileri göndermek istediklerini belirten veliler, okul yönetimlerinin kendi mahallelerindeki öğrencileri kabul ettiklerini ve kontenjanlarının sınırlı olduğundan ötürü, çocuklarının bu okullara gidemediklerini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.