Mahallelere Geri Dönüşüm Konteyneri Koyuluyor

Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü şehrin çeşitli yerlerine geri dönüşüm konteynerleri koyduruyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Kasım 2014 11:25
Mahallelere Geri Dönüşüm Konteyneri Koyuluyor

Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü konteynerleri çöp bidonlarının yanına koyacak. Bu kapsamda Isparta Belediyesi, ÇEVKO ve Isparta’daki geri dönüşüm malzemelerini toplayan lisanslı firma Melek Ambalaj arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında şehre ilk etapta gelen 50 adet geri dönüşüm konteyneri şehrin çeşitli noktalarında hizmet verecek.

Şehirdeki kâğıt karton, plastik, kompozit ve cam ürünlerinin ekonomiye ve doğaya geri kazandırılması amacıyla uygulanan çalışmalar kapsamında şu ana kadar binin üzerinde geri dönüşüm kutusu kurum ve kuruluşlara dağıtıldı. Yine vatandaşların evlerinde biriktirdikleri geri dönüşüm malzemelerinin toplanması amacıyla gelen konteynerler da yenileriyle değiştirilecek.

Şehirde toplanan geri dönüşüm malzemeleri ayırma tesislerinde işlendikten sonra ekonomiye ve doğaya kazandırılıyor. Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü denetiminde şehirdeki geri dönüşüm malzemelerini toplayan Melek Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisleri’nin Sorumlusu Çevre Mühendisi Kemal Selçuk, Ispartalıların bu konuda daha duyarlı olmalarını isteyerek, atıkların tekrar doğaya kazandırılmasının sağlanacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.