Mahalleleri Kadın Eliyle Güzelleştireceğiz

Geçtiğimiz dönem 3 tane olan kadın muhtarların sayısı bu dönem arttı. 30 Mart seçimlerinden sonra kadın muhtarların sayısı 7’ye yükseldi.

Yayınlanma:
Mahalleleri Kadın Eliyle Güzelleştireceğiz

Isparta il merkezine bağlı 44 mahalleden 7’sini kadın muhtarlar yönetiyor. Geçtiğimiz döneme oranla sayıları artan kadın muhtarlar, mahallelerini kadın eliyle güzelleştireceklerini söylüyorlar.

‘Eskiden mahalle muhtarlığının erkek işi olduğu biliniyordu bu tabuyu biz yıktık’ diyen kadın muhtarlar, siyasi arenada daha çok söz sahibi olacaklarını vurguluyorlar.

Muhtarlar Derneğinde bir araya gelen kadın muhtarlar, ‘kadının sesi artık daha çok duyulacak’ mesajı verdi.

Muhtarlar Derneği Grup başkanı ve 7 bayan muhtardan biri olan Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç konuşmasında, “ Eskiden mahallelerde mahalle muhtarlığı erkek işi olarak biliniyordu. Artık biz bu fikri yıktık. Geçen dönemde 44 mahallede 3 bayan muhtar varken bugün 7 bayan muhtar oldu. Bizim sloganımız, evlere bayan eli değip nasıl güzelleşiyorsa, mahallelerimize de bayan eli değerek güzelleşecektir.

Kadının sesi artık mahallelerde de duyulacaktır. Biz bayan muhtarlar olarak kadınların siyasi arenada daha çok söz sahibi olmasını istiyoruz. Kadınlarımız, belediye meclisinde, il genel meclisinde hatta milletvekilliğinde yer alarak söz sahibi olmalıdırlar. Biz mahallelerimize hizmet etmek için varız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hedefimiz bayanların siyasi arenada daha çok söz sahibi olması ve Isparta’yı daha üst düzeylere çıkarmasıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum