Mahalli Çevre Kurulu'ndan Devrim Gibi Karar

Mahalli Çevre Kurulu'nun son toplantısında bir süredir tartışılan kömür konusunda karar alındı. Karara göre Isparta'da 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren kömür yakılması yasaklandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2014 10:36
Mahalli Çevre Kurulu'ndan Devrim Gibi Karar

Partiküler madde kirliliği bakımından Türkiye'de hava kalitesi ön kötü ilk 5 il içinde yer alan Isparta'da Mahalli Çevre Kurulu (MÇK) devrim niteliğinde bir karara imza attı.

MÇK son toplantısında Isparta merkezinde kamu düzeni ve halk sağlığını derinden etkilediği gerekçesiyle bazı istisnalar dışında 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren kömür ve fuel-oil yakılmasını yasakladı.

MÇK, merkez ilçede 1 yıl içinde doğalgaz dönüşümüne geçecek binaların yöneticilerinden taahhütname istenmesini kararlaştırdı.

Taahhütname veren konutlar için ekim ayında başlayacak olan kömür yasağı uygulanmayacak. MÇK kararlarına uyulmaması durumunda her ihlalde bağımsız bölüm başına (Daire, dükkan başına) 1052 TL idari para cezası uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum