Mahkeme 12 Mart 'da Başlıyor

Yaklaşık 4 ay önce Isparta Belediyesine yönelik operasyon sonucu 22 kişi tutuklanarak Cezaevine gönderilmişti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2012 13:43
Mahkeme 12 Mart 'da Başlıyor

Yaklaşık 4 ay önce Isparta Belediyesine yönelik operasyon sonucu 22 kişi tutuklanarak Cezaevine gönderilmişti. Aradan geçen zaman zarfından tüm kamuoyunu Cumhuriyet Savcılığının hazırlayacağı iddianameyi beklerken, o iddianame dün Isparta Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Mahkeme aralarında MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın da bulunduğu 15 kişiye tutuksuz yargılanması üzere tahliye ederken, Belediye Başkanı Başdanışmanı Mehmet Ateşgül’ün de arasında bulunduğu 7 kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

İddianamede Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın, kızı Zeynep Konur MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın da bulunduğu 82 sanığın arasında dikkat çeken isimlerde var.

Bunlardan ilki MHP’li 5 Belediye Meclis Üyesi. İddianamede MHP’li Meclis Üyeleri Hasan Demir, Metin Kaya, Ercan Görgülü, Orhan Eren ve Adnan Taşdelen zimmet suçuyla sanık olarak yer alıyorlar.

Bunların yanı sıra Belediye İmar Müdürü Cengiz Aktaş da suç işlemek amacıyla kurulduğu ileri sürülen örgüte üye olma ve görevi kötüye kullanma, Eski Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu zimmet suçundan yargılanacak.

Öte yandan Özel Kalem Müdürü İrfan Veli Kayacan iddianamede ihaleye fesat karıştırmak, zimmet, kamu görevlisini resmi belgede sahteciliği, suç işlemek amacıyla kurulduğu ileri sürülen örgüte üye olmaktan suçlanıyor.

İddianamede sanık olarak yer alan 21. Dönem MHP Isparta Milletvekili Osman Gazi Aksoy da bulunuyor. Aksoy, ihaleye fesat karıştırmak, suç işlemek amacıyla kurulduğu ileri sürülen örgüte üye olma suçlarıyla iddianamede yer alan isimler arasında.

TANIKLARDA DİKKAT ÇEKİCİ İSİMLER
Sanıkların yanı sıra iddianamede yer alan tanıklarda dikkat çekici isimler. Cumhuriyet Savcılığında tanık olarak dinlenen isimler arasında AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aydemir, MHP Belediye Meclis Üyesi Uğur Bestelci ve Akdeniz Gazetesi Sahibi İsmail Rüştü Çelik de yer alıyor.

MAHKEME TARİHİ
Öte yandan Isparta Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamenin duruşması üç oturum şeklinde yapılacak. Mahkeme 12, 13 ve 14 Mart tarihleri arasında Ağır Ceza mahkemesinde görülecek

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.