Mahkeme Rektörü Haklı Buldu

Uzun süredir devam eden, SDÜ eski Genel Sekreteri Aziz Bayrak ve Üniversite Yönetimi arasındaki dava sonuca bağlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2014 18:55
Mahkeme Rektörü Haklı Buldu

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu; eski Genel Sekreter Aziz Bayrak’ı görevinden almış, Bayrak’ta hukuğa başvurmuş ve adli mercilerde savaş başlamıştı. Uzun süredir devam eden dava neticelendi.

Isparta İdare Mahkemesi’nin Esas 2013/4146 ve 2014/281 karar sayılı sonucuna göre, ‘Aziz Bayrak hakkında yürütülen soruşturma neticesinde getirilen teklif doğrultusunda atamasının yapıldığı, yine Bayrak’ın bulunduğu birimde çalışmasına imkan kalmadığı, işlemin hukuka ve mevzuata uygun olduğu, davanın reddi gerektirdiği’ savunuldu.

GENEL SEKRETERLİK GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ
Yine Aziz Bayrak hakkında yürütülen soruşturmaya konu olayların ve dava da, yanında yer alan diğer bilgi ve belgelerin incelenmesinden; SDÜ eski Genel Sekreteri Aziz Bayrak’ın Genel Sekreterlik görevinin gereklerini yerine getirmediği görüldü. Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü’nün kendisine verilmiş olan taktir yetkisini somut nedenlere dayanarak hizmet gereklerine ve kamu yararına uygun olarak kullanmış olduğu sonucuna varıldı.

MAHKEMENİN BÜTÜN MASRAFLARI AZİZ BAYRAK’A
Bu durumda, dava konusu işlemde hizmet gereklerine ve hukuka aykırılık bulunmadığı ifade edildi. Açıklanan nedenlerle, davanın reddine, yargılama giderlerinin de Aziz Bayrak’a bırakılmasına karar verildi. Yine avukatlık ücretlerinin de Aziz Bayrak’tan alınarak, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü’ne verilmesine karar verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum