Mahkeme Sorgulama Nasıl Yapılır ?

Mahkeme sorgulama işlemleri e – devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. E – devlet internet portalı üzerinden mahkeme sorgulama yapılarak hakkınızda açılmış dava olup olmadığı hakkında bilgi alabilmektesiniz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Haziran 2015 22:11
Mahkeme Sorgulama Nasıl Yapılır ?

 

Mahkeme sorgulama işlemleri e – devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. E – devlet internet portalı üzerinden mahkeme sorgulama yapılarak hakkınızda açılmış dava olup olmadığı hakkında bilgi alabilmektesiniz. Türkiye’nin herhangi bir yerinde ki adliyede görülen davanızın hangi gün ve saatte olduğuna dair bilgi edinilebilmektedir. E – devlet uygulamalarına erişim sağlayabilmek ve mahkeme sorgulama işlemi yapabilmek için e – devlet şifresi, mobil imza ya da elektronik imza kullanılmalıdır. Bu yöntemlerden birisi ile e – devlet portalına giriş sağlanarak mahkeme sorgulama, taraf olduğunuz dava dosyaları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Dava Dosyası Sorgulama

Dava dosyası sorgulama, mahkeme sorgulama için gerekli olan e – devlet şifresi herhangi bir PTT şubesinden nüfus cüzdanı ile 2 TL karşılığında temin edilebilmektedir. PTT şubesinden alınan e – devlet şifresi ve TC Kimlik Numarası kullanılarak e – devle internet portalına giriş yapılabilmektedir. Sisteme girişin ardından Adalet Bakanlığı’nın vatandaşın hizmetine sunmuş olduğu sorgulama ve hizmetler kapsamında yer alan mahkeme sorgulama bilgilerine erişim sağlanabilmektedir. Hakkınızda açılan davalar ya da açmış olduğunuz davalar ile icra işlemlerinin takibi sağlanabilmektedir. Türkiye’nin neresinde olursanız olun Adalet Bakanlığı’nın sunmuş olduğu bu hizmetten e – devlet şifresi ile internet erişimi olan herhangi bir bilgisayardan erişim sağlanabilmektedir.

E-DEVLET İLE MAHKEME SORGULAMA İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.