Mahkemede Havai Fişek Gerginliği

Mahkemede havayi fişekleri satan Mehmet Döğer'in savunmasıdan gerginlik yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2012 17:03
Mahkemede Havai Fişek Gerginliği

Davanın sanıklarından Mehmet Döğer mahkemede yaptığı savunmada şunları söyledi:
"Ben esnafım. Havaiş fişek, davetiye satmaktayım. 3 faturam var. 10 bin 325 liralık. Gül halı festivali kapsamında festival işlerini yaptım. Balon süslemesi yaptım. Belediye bu işi bana verdi. Bunların tutarı 4 bin lira +KDV.

Süsleme ve havai fişek malzemesi parası. Nurkya Dursun, mağazama geldi, beleidyeye gidiyorum faturasını kesiver dedi. Belediye adına düzenledim ve faturayı kestim. 8 bin 750 lira olarak yazmamı talep etti. Bir gün sonra Nurkaya telefon açtı, paran hazır beleidyeye gel al dedi. Çeki aldım. Toplam parayı 10 bin lira aldım. 4 bin 750 lirayı Mustafa Koç’a verdim. Komisyon olarak bu parayı aldı. Benim hakkım olmayanı almadım. Üzerine daha fazla mal alınacağını düşündüm. Nurkaya daha sonra bir gece aradı. Havai fişekleri götürdük. 3-5 gün geçti, Nurkaya telefon açtı. Fatıranı al gel kültür müdürlüğüne dedi. Fatura kestim, paramı aldım. 6 bin 500 lira. Şilt de satıyorum. Fakat şilt vermedim.

Bu olaylar bir ay içinde oldu. Nikah şekerlerinden 10-15 tane götürdü. Acele 250 adet istedi. Havai fişek, maytap koliye hazırlayıver dedi. Bunun bedeli 3 bin 363 lira. Kimin için aldığını söylemedi. Düğüne gitti elemanım. Merak ettim, nerde kullanıldığını sordum. Antalya’da falan otelde kullanıldı dedi. Ben düğüne katılmadım. Mehmet Ateşgül’ün düğünü dediler. Başka diyeceğim bir şey yok.

Dört kalem iş yaptım, birinin parasını Nurkaya’dan, diğerlerini belediyeden aldım.

Hakim Nurkaya Dursun’u kürsüye çağırdı. Hakim, “Bu ifadeler doğru mu? Dedi. NUrkaya, “havai fişek ve davetiye yapan tek kişidir. Güreş organizasyonu parasıdır. Festivalde benim attığım 10 bin liralık havai fişeği tespit etmiştir. Ben belgeyi alınca, durumu tehlikeye girecek endişesi yaşadı. Festivalin organizasyonunu ben yaptım” dedi.

Nurkaya Dursun, “29 Ekim’de havai fişek attım, belediye 20-25 bin lira civarındaydı. Mehmet Döğer’den şikayetçiyim. Aynı konseptte iş yapan bir Mehmet Döğer bir ben varım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.