Mahkemenin Üçüncü oturumu Başladı

Mahkemenin Üçüncü oturumu Başladı. Isparta Belediye davasında 3. oturum başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2012 12:40
Mahkemenin Üçüncü oturumu Başladı

Mahkemenin Üçüncü oturumu Başladı. Isparta Belediye davasında 3. oturum başladı.

Duruşmada Belediye ihale komisyonunda yer alan Hülya Yıldız'ın savunmasına geçildi. Avukatı Saçit Altuğ ihale konusu nedeniyle sanıga daha fazla zaman ayrılmasını talep etti. Söz alan Hülya Yıldız 2003 yılından buyana başkan yardımcılarının her Komisyonda yer aldığını söyledi. Bugüne kadar doğrudan temin yoluyla 4 milyon tl lik alım yapıldığını bunlarında yasal çerçevede yapıldığını beyan etti.

Daha sonra savunma sırası 37. Sanık olan İrfan Veli Kayacan'a geldi. Velican savunmasında şunları söyledi "Sayın başkanı ben millieğitim camiasından gelen bir kişiyim. Halıkent İlköğretim müdürü iken seçimlerden sonra belediye başkanımızın isteğiyle belediyeye geçtim. Sayın başkanım ben üzerime atılı suçları öncelikle kanul etmiyorum. Bana yöneltmiş olduğunuz 33 aylık temizlik ihalesinde komisyon üyesiydim. Göreve başladığım 1 yılımı doldurmadan katılmış olduğum ihalelerle suçlanmaktayım. Bunu anlamıyorum. Megalayt ve bilboard ihalesinde komisyonda yer aldım. Yaklaşık maliyet belirlenmesi için görev aldım. 2010 yılı yaklaşık maliyeti bu şekilde belirlenmiştir. Bu ihale ile ilgili duyuru yapılmaddığı söyleniyor. Bu ilan duyuruldu efendim. Kömür ihalesinde komisyon başkanlığı yaptım. İhaleye özellikle seçildiğim,belgeleri ilgili kişilere sızdırdığım iddiası var. Ben bu ihaleye girenleri görmedim ve tanımam" diyerek sözlerini tamamladı.

Mahkemede savunma sırası 38. Sanık olan Osman Gazi Aksoy'da şuan savunmasını yapıyor. Savunmasında Osman Gazi Aksoy şunları söyledi "'Sözlerime başlamadan önce burda bulunmaktan üzüntü duydugumu belirtmek istiyorum diyerek sözlerine başlayan Aksoy, iddianamenin maddelerine göre savunma yaptı. Telefon görüşmesinde, belediyede görev alanların yer değişikliği ile ilgili iddialara cevap verdi. Aksoy, “Nurkaya beni aradı. Görev değişikliklerini anlattı. Bana bilgi vermesi, bana yakın olduğunu belirtmek için verdiği bilgidir” dedi.

Ramazan Kalabak’la konuşmamız ele alınmış diyen Aksoy, “Partide siyaset yaptığım bir kişidir. Gönülden sevmek noktasıdır. Şahsından da özür diliyorum. Siyasette yanında olmak için yalan söyledim. Resulle görüşmem yok. Ama görüştüğüm söyleniyor. İhaleden 2 gün sonra, Kabalak’la yaptığım görüşmede, ihaleye girenleri söyledi. İhaleyi Kabalak’ın kazanması için çaba sarfetmedim. Temiş’in ihaleyi kazanmasında hiç bir çabam  olmamıştır. Neden ihalelerde bu kadar yakındınız sorusuna ise Aksoy, “Ben siyaet yapan bir kişiyim, siyasetin bir sorumluluğu bu” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.