Mahkum Ve Ailelerine Müjdeli Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşmeleri devam eden Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarı hakkında konuşma yapan Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, bu kanunun bir öd

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2013 19:26
Mahkum Ve Ailelerine Müjdeli Haber

Ak Parti Milletvekili Recep Özel yaptığı konuşmada; “Devletimizin resmi dili Türkçedir. Yargılamada Türkçedir. Kimsenin en ufak şüphesi olmasın. Türkçe bilmeyen vatandaşlarımız kendi ana dillerinde ifadelerini veriyorlardı. Türkçeye çevrilip dosyaya giriyordu.

Şimdi Türkiye çok etnik topluluklar oluşmaktadır. Etnik farklılıklar var. Bugün Türkiye farklı etniklerden oluşuyor. Artık adını koymamız gerekiyor. Ulus devleti üniterliğinde tanımak istiyoruz. Terör problemini ortadan kaldırmak istiyoruz. Şiddet demokratik siyasetin aracı değildir. Bu topraklardaki herkese temel hak ve özgürlükler verilmelidir. Eğer bir topluluğun basit bir hakkı zamanında teslim edilmezse daha sonra büyük sorunlarla karşı karşıya gelir.

Yürürlükte bulanan hükümlere göre kasten işlenen suçlarda 3 yıl, mevcut erteleme süresi 3 yıl olabilmektedir. Bir yılı geçmemek üzere ertelenebilecektir. Hükümlünün talepte bulunması gerekmektedir. Erteleme cumhuriyet başsavcılığı tarafından verilecektir.
Bu düzenleme zorunlu ve ivedi hallerde altı ayı geçmeden infaza ara verilmektedir.

Evli hükümler üç ayda bir kez 24 saat faydalanacaktır.
Çocuk hükümlülerinde en geç 2 ayda bir kez ödüllendirme sistemi usul ve esasları suç türleri dikkate alınacaktır. Ayrıca tutuklu ve hükümlülerin ölüm halinde verilen izinler geceleyin konaklaması gittiği yerdeki cezai infaz kurumunda kendi evinde veya güvenli bir yerde kalmasına o ilin valisi karar verecektir.

Denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak topluma uyumunun sağlamasının kolaylaştırılmasından belli bir süre önce ifade edilmektedir. Hükümlülerin dış dünyaya uyumuna sağlamak amacıyla açık infaz kurumunda cezasını geçirenlere infaz kurumu tarafından karar verilmektedir.
Sanık veya mağdur Türkçe bilmiyor ise duruşmadaki tecrübe ile bakılacaktır. Türkiye’de şuanda yürürlükte bulunan mevzuata ana dilde savunma olmamasına rağmen öyle bir sorun var ki yasal düzenleme ile çözmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin gündemine gelmiştir.

Savunma haklarının bir gereği olarak daha iyi bir düzenleme getirilmektedir. Önemli bir adım olarak değerlendirilmelidir. Bir defa daha tekrarlamak istiyorum. Yargılama süreci değişmemektedir. Yargılama Türkçedir. Savunma hakkının daha iyi kullanılabilmesi ile kabul edilmelidir”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.