Mahkum Yakınlarını Yalnız Bırakamayız

Mahkum Yakınlarını Yalnız Bırakamayız

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2018 14:49
Mahkum Yakınlarını Yalnız Bırakamayız

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, seçim ziyaretleri kapsamında Mahkum ve Mahkum Yakınları Derneği’ni ziyaret etti. Gökmenoğlu, mahkum ve yakınlarının sorunlarını çok iyi bildiğini dile getirerek “Onları yalnız bırakamayız” dedi.

“Isparta İttifakı” parolasıyla yola çıkan İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Mahkum ve Mahkum Yakınları Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkan İlker Övey ve mahkum yakınları tarafından çiçeklerle karşılanan Gökmeoğlu, avukat olarak mahkumların ve yakınlarının sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi

Gökmenoğlu, “Mahkum arkadaşların ve yakınlarının dertlerini ve sıkıntılarını biliyoruz. İçler acısı bir durum var. Biz İlker beyle çok dertleştik. Hukukçu olmamızdan dolayı da bir ayağımızın adliyede duruşmalarda bir ayağımızda cezaevinde olunca biz halkın savunucuları olduğumuz için devamlı sayın başkanımızla çok görüştük dertleri ve sıkıntıları dinledik. Çözüm önerileri üretmeye gayret gösterdik. Kendisi bana dönem dönem çeşitli kurumlarla yaşadığı, belediye ile yaşadığı sıkıntı ve dertlerini dile getirdi. Bunların çözümü çok kolay aslında. O zaman belediye başkanı adayı değildik. Bugün başkan adayıyız. O gün ne dediysem bugün bu sıkıntıların ve dertlerin arkasında olduğumuzu bilmesini istiyorum. Çünkü onlar da bizim insanlarımız. Yıllardan beri avukatlık hizmetini gerçekleştirirken böyle bir dernek bile yokken bu arkadaşlarla hep beraberdik dertlerini sıkıntılarını ailelerinin yaşamış olduğu buhranını cezaevindekilerin buhranını çok iyi biliyoruz. Çünkü günümüz zaten o insanlarla geçiyor. Kim suç işlemek ister ki herkes annesinin karnından bir melek olarak çıkıyor ama hayat şartları insanları bir noktadan bir noktaya getiriyor. Ben her zaman söylüyorum bir gün hepimiz suç işleyebiliriz, trafikteyiz hepimiz direksiyonun başındayız bugün burada oturuyorsak yarın bir hakim veya savcının karşısında cezaevinde olabiliriz. Benim başıma gelmez diye düşünmememiz lazım.

CEZAEVİNDE DOĞAN BEBEĞİN BEZE PUDRAYA İHTİYACI VAR
Onlar bizim insanlarımız öncelikle o insanların en kısa sürede cezaevlerinin hem rehabilite edilmeleri ailelerinin de sıkıntılarının dertlerinin biran evvel giderilmeleri gerekiyor. Biz Baro Başkanlığında da bu konuyla ilgili çok büyük çalışmalar yapmıştık. En basiti kadınlarımızın bulunduğu koğuşun altı betondu. Yıllar önce kadınlar hassas ve narin oldukları için avukat arkadaşlarımızla vatandaşlarımızdan topladığımız küçük yardımlarla taban tahtası haline getirdik. Yine orda bazı çocuklar cezaevinde bulunmak zorunda kalıyor orada büyümek zorunda kalıyor. O çocukların ihtiyaçları var bez ihtiyacı gibi, giyim ihtiyacı gibi, bebek pudrası gibi ihtiyaçları var bunları ilk defa ifade ediyorum buradan bu konuda hem şahsi hem de kurumsal olarak önceki ve geçtiğimiz yıllarda çalışmalar yaptık gayretler gösterdik. İlker başkanı çok daha iyi anlıyorum sıkıntılar çok büyük onlar bizim bireylerimiz hayatın parçası onlarsız olmaz iyisiyle kötüsüyle büyük bir aileyiz diyorum . Sıkıntıları çözmeliyiz onları yalnız bırakmamalıyız çünkü onları topluma kazandırmak zorundayız Anneleri babaları dayıları amcaları yengeleri bir şekilde kader gereği cezaevine girmiş olabilir ama geride bırakmış olduğu aileleri var. Onları yalnız bırakmamalıyız. Ailelerinden birini kader gereği düşmüş olduğu cezaevinde yalnızlaştırıp topluma küstürmemeliyiz. Hepimiz bir gün cezaevine girebiliriz, hepimiz bir gün suçlu pozisyonuyla veya sanık, şüpheli pozisyonuyla hakim savcı karşısına çıkabiliriz. Adalete güvenimiz sonsuz ama tekrar ifade ediyorum bu insanlar bizim insanlarımız dernek başkanımızın az maddi imkanlarla verdiği mücadeleyi olanaksızlıklarla mağdur ailelerin başkanı olmakta çok zor çok büyük mağduriyet var. Eksikleri karşılamak için nasıl canla başla çalıştığını gece gündüz beni arayıp Baro Başkanlığım döneminde bile gidip çözemediği işlerde aşamadığı kapılarda kurmuş olduğumuz iletişimden dolayı nasıl çalıştığını bizzat ben kendim görüyorum. Bu ülkenin insanı ve bireyleri için bir çivi çakandan Allah razı olsun bize önerilerde bulunacaklar kendileri kendilerinin istek ve taleplerini bizzat biliyorum ve gerekeni yapacağım” dedi.
KENDİSİNİN DERNEĞİMİZE KATKISI BÜYÜKTÜR
Mahkum ve Mahkum Yakınları Derneği Başkanı İlker Övey de “Bu çıkmış olduğu yolda Gökmen kardeşimi tebrik ediyorum ve başarılı olmasını diliyorum. Bizim kendisiyle çok eskiye dayanan bir dostluğumuz var. Benim ticaret dönemimde baro başkanlığını bırakıp avukatlık yaptığı dönemlerde olsun çoğu konularda avukatlığı bir kenara bırakıp da insani arkadaşlık değerlerine önem veren bir arkadaşımızdır. Kendisinin çok büyük desteklerini gördüm kendisinin de bahsettiği gibi biz çok zor günler geçirdik. Bu zor günlerde insanların sıkıntılarını ve dertlerini bildiğimiz için bu derneği kurduk. Zaman zaman kendisini Baro Başkanlığı dönemlerinde yetişemediğimiz ulaşamadığımız yerlerde kendisine taleplerimizi dile getirdik. Kendisi de gerek savcı beyle görüşmemiz konusunda gerek diğer konularda kendisi her zaman hem şahsıma hem derneğimizin üyelerine katkı sağlamıştır ve bizi geri çevirmemiştir. Diğer başkanlar gibi Mahkum Yakınları Derneği başkanı İlker arıyor deyip telefonlarımıza bakmamazlık da yapmamıştır. Onun için kendisine her zaman minnettarım. Çıktığı yol giydiği gömlek ateşten bir gömlek. Elimizden geldiği gücümüzün yettiği kadarıyla her zaman yanındayız yanında olmaya da devam edeceğiz.

YERİMİZİ GERİ ALDILAR
DÜZELTİLMESİNİ BEKLİYORUZ
Geçtiğimiz günlerde belediye ile yaşamış olduğumuz bir takım sıkıntılar var. Bunu kendisi de biliyor bütün Isparta’da biliyor. Bize verilen bir yer vardı ama neye istinaden olduğunu bilmediğimiz halde yerimizi kaldırdılar. Bunda çok büyük bir hatanın olduğunu biliyoruz ama düzelmesi için bekliyoruz. Bizim talebimiz para pul istemedik. Ceza infaz kurumundan tahliye olmuş vatandaşlarımıza kalacak yer ve istihdam sağlama projesi sunduk. Bugün cezaevinde 10 seneye yakın bir insan çıktığı zaman her şeyini kaybetmiş vaziyettedir. Ailesini parasını pulunu biz bu insanlara iş istihdam sağlamak için yola çıktık. Cezaevinden insan çıktıktan sonra işi olmazsa insan ne yapacak ya hırsızlık yapacak ya da uyuşturucuya bulaşıp tekrar geri girecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum