Mahsur Kalanları Jandarma Kurtardı

Mahsur Kalanları Jandarma Kurtardı

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Aralık 2018 13:13
Mahsur Kalanları Jandarma Kurtardı

Isparta Jandarma Komutanlığı vatandaşları zorunlu olmadıkça kötü hava şartlarında seyahat etmemeleri, doğa yürüyüşü, avlanma, mantar toplama gibi faaliyetlere çıkmamaları konusunda uyardı.

2018-2019 Yılı kış mevsiminin ağır geçmesi ihtimali göz önünde bulundurularak yağmur, kar yağışı, tipi, buzlanma, sis ve heyelan gibi doğa olaylarına karşı Isparta Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, Jandarma Asayiş Timleri, tedbir aldı. Ancak; alınan tedbirlere rağmen kötü hava koşullarında araçlarında kış lastiği, zincir, çekme halatı ve takoz gibi avadanlıklar bulunmadan seyahate çıkan sürücüler yollarda mahsur kaldı. Jandarma ekiplerinin müdahalesiyle Şarkikaraağaç-Akşehir karayolu üzerinde kar nedeni ile yolda kalan araca müdahale edilerek kurtarıldı. Melikler yaylasında mahsur kalan (3) kişi kurtarıldı. Davraz Kayak Merkezine Jeep arazi aracı ile ziyarete gelen vatandaşın aracı kara saplandı. Araç ekiplerin müdahalesiyle kurtarıldı. Eğirdir ilçesi Gökçehüyük köyü kırsalında kaybolan (1) kişi arama tarama faaliyeti sonucu bulundu. Eğirdir ilçesi Eyüpler köyünde çoban, yayladan köyüne inmek istediği esnada yolunu kaybetti. Jandarma ekiplerinin arama faaliyeti sonucu çoban bulundu
Jandarma vatandaşları uyardı.

Yapılan açıklamada “Vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça kötü hava şartlarında seyahat etmemeleri, doğa yürüyüşü, avlanma, mantar toplama gibi faaliyetlere çıkmamaları, gidecekleri yolun açık olup olmadığını (112) Acil Çağrı Merkezi ile (159) Karayolları Yol Danışma hattından sormaları, hayvan otlatıcısı ve sürü sahiplerinin hayvanlarını kötü hava şartlarında yaylalara çıkarmamaları, buzlanma, çığ, heyelan, sis gibi olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olmaları, araçlarında kış lastiği kullanmaları ve zincir çekme halatı, takoz gibi avadanlıklarını hazır bulundurmaları gerekmekte” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.