Mahsur Kaldılar

Mahsur Kaldılar

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2015 16:23
Mahsur Kaldılar

Şarkikaraağaç genelinde iki gündür etkili yağmur su baskınlarına neden oldu.

Çarıksaraylar Kasabası Suvar Mahallesinde de etkili olan sağanak yağış su baskınlarına neden oldu.

Suvar mahallesinde Devlet Su İşleri tarafından yarım bırakılan Dere Islah çalışmaları sonucu Mevlüt Işık’a ait ev tamamen sular altında kaldı.
Küçük Çocukları ile evde mahsur kalan Işık ailesi saatlerce kurtarılmayı bekledi.

Devlet Su İşleri tarafından çay ıslahı yapılan Çarıksaraylar Kasabasında çalışmaların yarım bırakılması sebebiyle dere yatağının taşması sonucu bazı evler ve ahırlar ile ekili araziler sular altında kaldı.

Suvar Mahallesinde yaşayan Mevlüt Işık isimli vatandaş Deli Çay’ın taşması sonucu ailesiyle birlikte evinde mahsur kaldı. Işık kundağında ki çocuğu ile evinin balkonuna çıkarak saatlerce kurtarılmayı bekledi.

Dün akşam saatlerinden beri aralıksız yağan yağmur sonrası sele maruz kaldıklarını söyleyen Mevlüt Işık, “Çoluk çocuk evde mahsur kaldık. Odun ve kömürlerde ıslanınca evde sobada yakamadık. Çok mağdur durumda kaldık.

Köy sakinleri tarafından yapılan açıklamaya göre, “Geçtiğimzi yıllarda Devlet Su İşleri Isparta Bölge Müdürlüğü tarafından çalışmalar başlatılsa da öylece yarım bırakıldı.

Yetkililere durumu söylüyoruz ama bir türlü çözüm bulamadık” dedi.
Gece su baskını olduğunu haberini alan Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan Turhan ise, Kasabadan geçen Deli Çay’ın DSİ tarafından tamamlanmadığını, yetkililere defalarca gerek resmi yoldan, gerekse Isparta’ya her seferinde gittiğimizde söylememize rağmen bir türlü sonuç alamadık.

Bir çok vatandaşımızın evleri ve ahırları ekili araziler sular altında. Yetkililerden bir an evvel dere ıslah çalışmaların kalan yerden itibaren tamamlanmasını istedi.

Fatih Demirtaş / Şarkikaraağaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.