Mali Destek Bilgilendirme Toplantısı SDÜ’de Yapıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2013 17:05
Mali Destek Bilgilendirme Toplantısı SDÜ’de Yapıldı

Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tuncay Engin, “Mutlu Yaşam Bölgesi” sloganı çerçevesinde hizmet veren BAKA’nın bölgede istihdamı, sosyal kalkınmayı, yatırımı ve ihracatı artırmayı amaçladığını söyledi.

Daha verimli çalışmalar yapabilmek adına Üniversite ile işbirliğin önemli olduğunu vurgulayan Engin, insanlığa katkı sağlamaya çalışan ve bu konuda tezler geliştiren, makaleler yayınlayan akademisyenlerin çalışmalarının gerçek hayatta karşılığını görmeleri açısından yardımcı olacaklarını söyledi.

Üniversitelerin temel misyonunun evrensel bilime hizmet etmek ve araştırmalar yapmak olduğunu belirten Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt da kişisel gelişimin yanı sıra finansal desteğin de önemli olduğunu ifade etti.

Üniversite bünyesinde görev alan 10 akademisyenin projelerinin BAKA’nın desteğiyle yürütüldüğünü kaydeden Akkurt, üniversite ve bölgeye katkıları bulunan BAKA’ya teşekkür etti.

BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter ise, Antalya, Isparta ve Burdur’daki yatırımcılara doğrudan finansman desteği sağlayacak Mali Destek Programı’nın “Ar-Ge ve Yenilikçilik Odaklı Sanayinin Desteklenmesi”, “Alternatif Turizmin Geliştirilmesi” ve “Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi” alt başlıklarından oluştuğunu belirtti.

Proje ortaklarının üniversiteler olması halinde artı 5 puan alacağına dikkat çeken Mesuter, katılımcılara, hangi projelerin kabul göreceğini, dikkat edilmesi gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler, uygun olmayan maliyetler, program ile hedeflenen sektör ve alanlar hakkında bilgi verdi. Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.