Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Yavilioğlu Yeni Hükumet Sistemi Hakkında Bilgi Verdi

Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Yavilioğlu Yeni Hükümet Sistemi Hakkında Bilgi Verdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2017 01:48
Maliye Bakan Yardımcısı  Dr. Yavilioğlu Yeni Hükumet Sistemi Hakkında Bilgi Verdi

Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk ve Adalet Kulübü tarafından düzenlenen "Neden Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olmalıdır” konulu konferansla Üniversitemize konuk oldu.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Hukuk ve Adalet Kulübü Başkanı Mustafa Gür, “Ülkemizin gündeminde yer alan anayasa değişiklik teklifinde herkesin hedefi, demokrasi ve hukuku geliştirmek olmalı. Bu kapsamda, bugün gerçekleştireceğimiz konferansta, taraf olmadan, farklı görüşlere objektif yaklaşmak suretiyle değerlendirmelerde bulunup, bu değerlendirmelerden bir çıkarım sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

 “Türkiye vatandaşları olarak, demokraside belirli bir olgunluğa ve tecrübeye sahip olduğumuzu düşünüyorum” diyen Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz  Yavilioğlu, yeni anayasa  hakkında katılımcılara bilgi vererek referandum sonunda ayrışmayı değil birleşmeyi amaçladıklarını söyledi.

Anayasa değişikliğinde vatandaşların bilgi sahibi olması gerektiğine vurgu yapan Yavilioğlu, “Evet"in de "Hayır"ın da ortaya çıkış şekli, ülkenin birlik, beraberlik ve selameti açısından yöntemini belirlemek, bulmak, uygulamaktır. Lütfen bu yargıların gerekçelerini öğrenelim. Ne kadar çok bilirsek ne kadar çok düşüncelerimize dair bilgi elde edersek bizden farklı düşünenleri o kadar az incitiriz. " dedi.


Yapılmak istenenin güçlü bir sisteme ve istikrara sahip olmak olduğunu söyleyen Yavilioğlu, "Bir yerde nitelik ve verim arıyorsanız ilk önce orada istikrarlı kalıcı bir yönetim sağlamak zorundasınız. Türkiye bugüne kadar bunu yapamadı. Yönetim süresinin daha fazla, yönetim değişikliğinin daha az olduğu ülkelerde ekonomik gelişmenin daha hızlı olduğunu görürsünüz. Ben burada parlamenter sistemin başkanlık sistemine veya başkanlık sisteminin parlamenter sisteme üstünlüğünü değil, istikrarın önemini vurguluyorum. " diye konuştu.

 

Yavilioğlu, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde rejim elden gidiyor", "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gelirse Türkiye federasyon olur ve bölünür, demokrasiden geri adım atılır, diktatörlüğe yol açar, istikrarlı bir yönetim sağlanamaz" gibi muhalif iddiaların gerçeği yansıtmadığının da altını çizdi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı günün anısına Maliye Bakan Yardımcısı  Dr. Cengiz Yavilioğlu’na hediye takdim etti.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum