Manavgat'tan Göller Birliği Tepkisi

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (AESOB) desteğiyle Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Manavgat ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2012 13:55
Manavgat'tan Göller Birliği Tepkisi

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (AESOB) desteğiyle Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Manavgat ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi, merkezi Burdur'da bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği'nin Antalya'ya getirilmemesi durumunda birlikten ayrılma kararı aldı.

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Ahmet Özdemir'i ziyaret etti. Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Manavgat ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifinin, merkezi Burdur'da bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği'nin Antalya'ya getirilmemesi durumunda birlikten ayrılma kararını Abdullah Sevimçok, Antalya için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Başkan Sevimçok, "Manavgat kooperatiflerinin almış olduğu karar Antalya için büyük önem taşıyor. Antalya kendi ayakları üzerinde durabilmeli, Antalya artık kendine sahip çıkabilmek istiyor. Bununla ilgili de bir karar alınmış, yerine göre Göller Birliği Bölge Müdürlüğünden ayrılıp yeni bir bölge birliği kurmak gibi kararlar alınıyor. Buda cesaret verici. Antalya'da 20 tane kooperatif bulunuyor. Antalya'daki 20 tane kooperatif bölgenin en iyi kooperatifleri durumunda. Biz bu 20 kooperatifi bir araya getirerek Antalya'da bir bölge birliği kurabiliriz" dedi.

Bundan en fazla Antalya'nın kazançlı çıkacağını belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, "Manavgat'ta bulunan 2 kooperatif önemli bir adım atmıştır. Bu adım bütün bölgeye örnek olacak bir harekettir. İnşallah buradan başlayan kıvılcım bütün bölgeye yayılır ve uygun bir şekilde Antalya bölgesine kavuşur. Bu iş sadece bizim yapacağımız bir iş değil, siyasetçilerinde bu işe sahip çıkması gerekiyor. Bizimde bu işte siyasetçileri uyarmamız gerekiyor, eğer bu işi de başarırsak, Antalya adına, esnaf adına ciddi bir devrim yapmış oluruz" dedi.

MİLLETVEKİLLERİ BİZE SAHİP ÇIKMALI
Antalya'nın toplam kullandırdığı kredi miktarına da değinen Sevimçok konuşmasına şöyle devam etti; "Antalya'da bulunan 20 kooperatif 260 milyon lira civarında kredi kullandırırken, Burdur, Isparta ve Dinar olmak üzere toplam 21 tane kooperatifte 35 milyon lira para kullandırtmış. Biz diyoruz ki tablolar ve rakamlar ortada. Bizim kooperatiflerimiz plasmanı çok iyi değerlendirmişler. Birçok kooperatifimizin yardımlaşma adı altında bir fonu var. Bu yardımlaşma fonları esnafa küçük miktarlarda ikinci kez kredi ihtiyacı olan ortaklara ciddi katkı sağlıyor. Manavgat Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinin fondaki parası 7 milyon liradır. Bu rakamda birçok kooperatifinin normal standardının çok çok üzerinde bir rakamdır. Buda Antalya'da bulunan kooperatiflerin işlerini ne kadar düzgün yaptıklarının bir göstergesidir. Biz yalnızca Antalya olarak ilgi alaka ve değer görmek istiyoruz. Antalya olarak kendi ayaklarımız üzerinde durmak istiyoruz. Buda Antalya esnafları olarak bizim en doğal hakkımızdır. Siyasilerinde desteğini alarak bu işi bitirmek istiyoruz. Türkiye kanunlarla yasalarla yönetiliyor. Türkiye'nin siyasi iradesi nerede, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde. Biz siyaseti arkamıza alacağız derken, Antalya'nın 14 tane milletvekili var. Şimdi Antalya milletvekillerinin bu konuya sahip çıkmaları lazım. Diğer illerin milletvekilleri nasıl konuya sahip çıkıyorlarsa, bizim milletvekillerimiz de bu davaya sahip çıkmak zorundadırlar" şeklinde konuştu.

Manavgat Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir ise, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok'un ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Ben yıllardır bu bölgenin Antalya olması gerektiğini ben açık yüreklilikle ifade ettim, etmeye de devam edeceğim. Açıkça söylemek gerekirse bu bölge Mayıs ayında ya Antalya'ya gelecek ya da mevcut bölge birliğine üye olarak Antalya'dan hiç bir kooperatif kalmayacak burada bir bölge kurmak için mücadelemize devam edeceğiz. Sadece Manavgat'ın vermiş olduğu plasman Isparta, Burdur ve Dinar'dan daha fazladır. Bizim fonla birlikte vermiş olduğumuz para 65 milyon liradır. Dünya'nın en gözde olan ilinde gerçekten bu bölgenin olmaması başta bizim ayıbımız. Ama biz bölgecilik yapmamak adına daha önce çıktık Burdur, Isparta ve Dinar ı gezdik. Biz bu kadar güçlü iken Antalya Bölgeciliği yapmadık. Ama onlar Burdur, Isparta bölgeciliği yaptı. Biz halen bölgecilik yapmıyoruz ama bu bölgenin merkezinin Antalya olmasını istiyoruz. Bu bölge ya Antalya'ya gelecek, ya da o bölgeden kopacağız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum