Mantardan Sonra Çilek

Mantardan Sonra Çilek

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ocak 2016 12:09
Mantardan Sonra Çilek

Sarıidris Kasabasında kültür mantarı yetiştiriciliğinin ardından şimdi de çilek yetiştiriciliği başladı.

Geçtiğimiz aylarda Aksu'ya yapılan ziyaretle çilek yetiştiriciliği için bilgiler alan Sarıidris Kasabası halkı şimdi de İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden çilek yetiştiriciliği hakkında hizmet içi eğitim alıyor.

Belediye Başkanı Ramazan Pala ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa koordine edilen hizmet içi eğitimin ikinci ayağı beldede yapıldı. Düzenlenen eğitime katılan çiftçilere çilek yetiştiriciliği hakkında bilgiler verildi.

Belediye Başkanı Ramazan Pala gelişmenin tek geçerli reçetesinin üretimden geçtiğini söyleyerek “köyümüzde yeni alanlar açılmasını sağlamak için farklı bölgelerdeki örnek üretim sahalarına inceleme gezileri düzenliyoruz. Çilek yetiştiriciliğini yerinde görmek için Aksu’ya yaptığımız ziyaretin ardından bugün yetiştiricilik hakkında eğitimlere başladık. Mantar yetiştiriciliğinin ardından kasabamızda çilek üretimini de yaygınlaştırmayı düşüyoruz” dedi.

Yapılan hizmet içi eğitim soru cevap şeklinde son buldu.





   

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.