Mavi Hayat

Iyaşpark AVM ve Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mavi Hayat Projesi kapsamında 3. kez tekerlekli sandalye ve baston dağıtımı gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2013 16:30
Mavi Hayat

Iyaşpark AVM ve Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından 2012 yılında hayata geçirdiği “Mavi Hayat Projesi” kapsamında öğrencilerin ve vatandaşların topladığı mavi kapaklar, IYAŞ Yönetim Kurulu ve Ispartalı hayırsever vatandaşların katkılarıyla 3. düzenlenen tekerlekli sandalye ve baston dağıtım töreni dün Iyaşpark AVM de gerçekleştirildi.
Proje kapsamında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle 20 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye, 30 görme engelli vatandaşa da özel tekerlekli baston verildi. Anlamlı dağıtım törenine Isparta Valisi Vahdettin Özkan ve eşi, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Iyaş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Iyaş Yönetim Kurulu Üyeleri ve davetliler katıldı.

Törende ilk olarak konuşan Isparta Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ramazan Erdoğan engellilerin olmazsa olmazı baston ve sandalyeleri olmayan vatandaşların da artık kullanmasından dolayı mutluluklarını ifade ederken sözlerine şöyle devam etti; “Toplumumuzun huzuru için her konuda mücadele eden emniyet teşkilatına engellilerin olmazsa olmazlarından olan tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim ederek onlara yardımcı oldukları için başta emniyet mensupları olmak üzere tüm yardım sever vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.”dedi
Daha sonra Isparta Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er ise konuşmasında; “ Bugün burada çok güzel bir etkinlik olmakta.

Kurumlarımızın engelli vatandaşlara ne kadar değer verdiğini onların sorunlarını ne kadar sahip çıktığını bugün bir kez daha görmekteyiz.Engellilerin sorunlarını hep birlikte çözmek durumdayız. Toplumumuzda engelli ve sağlamlarla birlikte çözmekten başka şansımız yok. Bizlerin sorunları sizlerin sorunlarıdır. Hepinize gösterdiğiniz yardımdan dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi

Emniyet Müdürü Mehmet Or ise konuşmasında ; “Bugün hayata tutunan vatandaşlarımızla, çocuklarımızla bir arada olmanın mutluluğu içersindeyiz” diyerek sözlerine şöyle devam etti; “Toplum içinde önemli bir yeri oluşturan engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedeflerindendir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözüp hayatlarına devam etmeleri için 3. düzenlediğimiz bu törenle bunun bir kez daha mutluluğunu yaşamaktayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Törende son olarak konuşan Isparta Valisi Vahdettin Özkan ise Hükümetin birinci dereceden incelendiği engelli vatandaşlara yönelik çalışmaları emniyet teşkilatından da görmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederken sözlerine şöyle devam etti; “Bugün engelli vatandaşlarımıza yönelik çok güzel bir organizasyonu gördük.

Farkındalığın oluşturulmasında önemli icraatlar edilmekte. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının tespiti hükümetimizin ve kamu birliklerinin birinci dereceden incelenmektedir. Bu yönde de emniyet teşkilatının güzel bir projesi ile burada toplanmış bulunmaktayız. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını Ispartalı hayırseverlerinde ekstra fedakârlık yaparak örnek olması bizim için önemli ve anlamladır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.