"Mavi Vurgun" Sanıkları Adliyede

Jandarma ekiplerinin, "gerçekte var olmayan hayali büyükbaş hayvanlar için kredi kullandıkları, usulsüzlük yaptıkları ve rüşvet alıp verdikleri" iddia edilen kişilere yönelik 7 ilde düzenlediği operasyonlarda, 44'ü kamu görevlisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2012 14:31
"Mavi Vurgun" Sanıkları Adliyede

Jandarma, "Mavi Vurgun" adı verilen operasyonda; Aydın'da 1 memuru, Afyonkarahisar'da 1 kişiyi, Bursa'da 2 kişiyi, Gaziantep'te 3'ü memur 4 kişiyi, Isparta'da 4'ü memur 5 kişiyi, Niğde'de 3'ü memur 7 kişiyi, Balıkesir merkez ile Kepsut, Savaştepe, Ayvalık, Bigadiç, Manyas, Edremit ve İvrindi ilçelerinde ise 32'si memur 64 kişiyi gözaltına aldı.

 7'si kadın, 44'ü memur toplamda 85 kişinin; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının süt verimi yüksek, saf ve kaliteli sığır cinsi büyükbaş hayvan yetiştirmeyi teşvik projesi kapsamında son yıllarda sağlanan 2 yıl ödemesiz, 5 yıl geri ödemeli, 7 yıl sıfır faizli banka kredileri ile hayali hayvancılık yaptıkları, kanunlara aykırı eylem ve faaliyetlerde bulunarak haksız kazanç elde ettikleri ve devleti önemli ölçüde zarara uğrattıkları iddia edildi. Çalışmalarda, birbirleriyle ilişkili 3 ayrı suç örgütünün tespit edildiği, operasyon neticesinde bu suç örgütlerinin deşifre edilerek çökertildiği kaydedildi.

57 KİŞİ MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin titizlikle yürüttüğü operasyonda gözaltına alınanlar arasında, 3 ayrı suç örgütünün elebaşları oldukları ileri sürülen H.T. (36), C.D. (45) ve T.İ. (30) isimli şahıslar ile Balıkesir Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi'nde görevli toplam 18 veteriner hekim, Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde görevli M.S. ve S.Ö. isimli memurlar, Gaziantep Damızlık Birliği Başkanı H.Y., bir bankanın Niğde Ulukışla Şube Müdürü F.P.'nin de yer aldığı bildirildi.

Sabah erketen saatlerde sıkı güvenlik önlemleri altında çıkarıldıkları Balıkesir Adliyesi'ndeki işlemleri devam eden 71 kişiden 21'i kamu görevlisi toplam 57 şüpheli, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyedeki işlemleri devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.