Mazbata Töreninde Öner - Gökgöz Tartışması

Isparta milletvekillerinin mazbata töreninde Isparta AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz ile CHP Milletvekili Ali Haydar Öner arasında tartışma çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Haziran 2011 21:47
Mazbata Töreninde Öner - Gökgöz Tartışması

Gökgöz, Seçim sürecinde Öner'in sert çıkışları olduğunu söylerek, "Bu sizin babacan tavrınıza yakışmadı. " dedi. Kendisi hakkında dağıtılan bildirilerden dolayı meşru müdafaa hakkını kullandığını söyleyen Öner, "Kapılara bildiri dağıtmakla bir yere varılamaz. " derken, Gökgöz de "Kağıt dağıtan da dağıttıran da namerttir Ali Haydar Bey. Dağıtanlar gocunsun diyorum. " şeklinde cevap verdi.

24. dönem milletvekili olarak TBMM'ye gidecek olan Isparta adayları mazbatalarını aldı. Yeni adliye binasında gerçekleştirilen mazbata töreninde AK Parti Milletvekili Recep Özel'in yerine vekaleten mazbatayı İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Gülsiye Karakurt'tan alan İl Başkanı Uğur Gökgöz ile CHP Milletvekili Ali Haydar Öner arasında sert tartışmalar yaşandı. CHP'li Ali Haydar Öner'in Seçim çalışmaları sırasında bazı sert çıkışlarının olduğunu ve kendisine bu çıkışların yakışmadığını söyleyen Gökgöz, "Bu hareket sizin babacan tavrınıza yakışmadı. " dedi. Öner ise meşru müdafaa hakkını kullandığını ifade ederek "Kapılara bildiri dağıtmakla bir yere varılamaz" dedi. Bunun üzerine Gökgöz de, "Kağıt dağıtanda dağıttıran da namerttir Ali Haydar Bey. Dağıtanlar gocunsun diyorum" diyerek kürsüden indi. Bu arada kürsü sonrasında da sözlü sataşmalar devam etti. Tören sonrası Öner'in yanına gitmek isteyen Gökgöz, partililer tarafından kolundan çekilerek uzaklaştırıldı. Öner ise, "Sen niye alınıyorsun yarası olan gocunur. " diyerek Gökgöz'e tepki gösterdi.

12 Haziran genel seçimlerinin ardından partilerinden seçilen ve TBMM'ye gidecek olan vekiller mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Hakime Gülsiye Karakurt'un elinden aldı. Mazbata törenine şehir dışında bulunan AK Parti Milletvekili S. Sadi Bilgiç ile Recep Özel katılmadı. Bilgiç'in mazbatasını vekaleten İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, Özel'in yerine mazbatasını ise İl Başkanı Uğur Gökgöz aldı. MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz ve CHP Milletvekili Ali Haydar Öner'in bizzat kendilerinin katıldığı tören sakin başlarken,

"MUHALEFETSİZ DEMOKRASİ DÜŞÜNÜLEMEZ"

AK Parti Milletvekili Sadi Bilgiç'in yerine mazbatasını alan İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun kürsüden yaptığı konuşmasında asıl olanın vekâletin hak değil bir göreve olarak görülmesi olduğunu belirterek, Türkiye'de vekâleti hak görme döneminin artık bittiğini söyledi. Isparta halkının tercihini AK Parti'den yana koyduğunu ifade etti. Zabun, "Isparta ve Türkiye 12 Haziran'da tercihini yapmıştır. İktidar kadar muhalefette önemlidir. Muhalefette demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Eleştirileriyle katkı sağlayan önemli bir unsurdur. Muhalefetsiz demokrasi düşünülemez. " dedi.

"REKABET DEĞİL İŞBİRLİĞİ ZAMANI"

Alfabetik sıraya göre ikinci olarak Mazbatasını alan MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz ise demokratik bir yarış yaşandığını ve milletin bir takdirde bulunduğunu söyledi. Korkmaz, "Milletimiz AK Partiye iktidar, CHP ve MHP'ye de muhalefet görevi tevdi etti. Bu takdir edilen görevi layığı ile yerine getirmek ve vatandaşlarımızın bizler üzerindeki haklarını helal etmesi için gece gündüz MHP olarak çalışacağız. Bugünden itibaren rekabet değil Isparta ve Türkiye için işbirliği zamanıdır. Bunu yapabildiğimiz sürece hem ülkede, hem milletimize, hem de Isparta'mıza hizmet etmiş oluruz. " şeklinde konuştu.

"ENGEL OLMAYA KALKIŞANLAR CEVAPLARINI ALMIŞLARDIR"

Demokratik hakkını kullanarak 24. Dönem milletvekilliği için aday olduğunu ve bu sürecin zorlu bir yarış dönemi olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Ali Haydar Öner de kendisinin ve ailesini nüfuz kayıtları üzerinden yürütülen kampanyalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Öner, "Türkiye Cumhuriyeti'nin her köşesindeki yurttaşın saygın bireyler olduğunu unutanlar onların vatandaşlık haklarını olduğu gibi demokratik haklarını kullanmaya engel olmaya kalkışanlar Ispartalılardan cevaplarını almışlardır. Ispartalı hemşerilerimizin teveccühlerine şükran borçluyuz. Saygıyla karşılanacak bir sonuç ortaya çıkmıştır. Milletimiz bize denetim görevi vermiştir. Ben siyasi terminolojide iktidar-muhalefet yerine yönetim partileri-denetim partileri değerlendirmesi yapıyorum. İktidara gelen her istediğini yapmaya muktedir değildir. " dedi.

"DAĞITAN DA DAĞITTIRAN DA NAMERTTİR"

Vekaleten mazbatasını AK Parti Milletvekili Recep Özel adına alan İl Başkanı Uğur Gökgöz, Seçim sürecinin demokratik bir yarış içerisinde geçtiğini ifade ederek, "Bizler bugüne kadar yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı ifade etmeye çalıştık. Halkımızda takdir buyurarak AK Parti'yi tek başına iktidara taşıdılar. Biz hizmet adına burada bulunduğumuzu ifade etmek istiyorum. " dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum