Mazot Müjdesi Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü

Mazot Müjdesi Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü

Yayınlanma:
Mazot Müjdesi Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü

sevinçle karşılandı. Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; “Tarlaya gidemiyorduk, ucuz mazot bizi rahatlatır” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Beştepe'den verdiği mazot müjdesi, Ispartalı çiftçileri de memnun etti. 

SELÇUK; “BİR TRAKTÖRÜN TARLAYA 

GİRMESİ MİNİMUM 250 LİRA” 

Verilen u destekle çiftçinin bu yılı daha rahat ve huzurlu bir şekilde geçireceğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; “Bizim için çok iyi oldu. Tarlaya gidemiyorduk, mazotun pahalı olmasından dolayı. Pahalı olduğu için de içinden çıkamıyorduk. Çiftçiler olarak hükümetimizden beklentimiz vardı. O da oldu çok şükür. Mazot biraz daha ucuzlarsa tarlaya özeni gösteririz. 2-3 kere tarlaya gidiyorduk. Bir traktörün tarlaya girmesi minimum 250 lira. Bu mazot yardımı bizi rahatlatacak. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun” dedi.

“MAZOTA NE KADAR DESTEK VERİLİRSE 

O KADAR ÇOK MUTLU OLURUZ” 

Çiftçinin en önemli girdi malzemesinin mazot olduğunu vurgulayan Oda Başkanı Selçuk; “Mazota ne kadar destek verilirse o kadar memnun oluruz. Çünkü bizde en önemli kriter mazot. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Çiftçi kayıt sisteminde kayıtlı olan çiftçiler, 31 Aralık 2017 tarihine kadar müracaatlarını yaptılar. Ne kadar arazi bildirmişlerse onun üzerinden 17 lira 49 kuruş destek alacaklar. Mazot gübre dâhil bunun içinde. Biz çok memnun olduk.

“EN BÜYÜK GİDERİMİZ YAKIT” 

Mazot indirimi çiftçilerimiz için büyük bir atılım niteliğindedir. Gübre desteği de bizi memnun etmektedir. En büyük giderimiz yakıt. Yakıtta yüzde 50 destek verilmesi çiftçilerimizin daha fazla para kazanmasını sağlayacak. Çiftçi daha nitelikli tarım yapacak. Mazotu sadece traktörde değil, sulamada da kullanıyoruz. Elektrikle yaklaşık aynı parada sulama yapılacak. Köyde çiftçiler daha da artacak” dedi. 

CUMHURBAŞKANI 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ? 

Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Külliye’de çiftçilerin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada; “Çiftçilerimizin üretim maliyetini azaltmak için 2003 yılında ilk kez mazot desteğini biz başlattık. Şimdi de 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftçilerimizin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız” açıklamasında bulunmuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.