Meclis Başkanı'na Ayda 2400 TL Kira ile Makam Arabası

İl Özel idaresi AK Parti döneminde ilk kez İl Genel Meclisi Başkanı için makam aracı kiraladı. Kadir Dal, Fevzi Özdemir ve Osman Zabun'un döneminde böyle bir uygulama olmamıştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Kasım 2014 23:55
Meclis Başkanı'na Ayda 2400 TL Kira ile Makam Arabası

AK Parti'nin yerel yönetimlerde iktidara geldiği 2004 yılından sonra bir çok yenilik yaşandı. İl Genel Meclisi başkanlığı görevi valilerden alınarak halkın seçtiği meclis üyeleri içerisinden seçildi ve 3 dönemdir merkez ilçe ile 12 ilçeden seçilerek gelen meclis üyelerinin toplantısına kendi içlerinden seçtikleri bir üye başkanlık ediyor.

AK Parti'nin yerelde iktidar olduğu dönemde Kadir Dal, Fevzi Özdemir ve Osman Zabun başkanlık görevlerinde bulundu. İl Genel Meclisinin bu dönemki başkanı ise DYP kökenli aileden gelen ve AK Parti'ye transfer olan Ali Bolat. İl Genel Meclisi'nde AK Parti döneminde ilk kez yeniliklere imza atılıyor. İl Özel İdaresi Ali Bolat'ın başkanlık yaptığı dönemde tüm üyelere kamu ihalesi yöntemiyle son teknoloji laptop alımı gerçekleştirdi. İhalesi süreci tamamlandıktan sonra 37 laptop il genel meclisi üyelerine dağıtıldı.

İl Özel İdaresi, şimdi de İl Genel Meclisi Başkanlığı'na tahsisli makam aracı kiralaması uygulamasına imza attı. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat'ın isteği üzerine meclis başkanlığı makamı için aylık 2400 TL bedel ile Passat marka otomobil kiraladı. Kiralanan araç Müteahhit İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat'a tahsis edildi. İl Genel Meclisi'ne daha önce başkanlık yapan Kadir Dal, Fevzi Özdemir ve Osman Zabun'un döneminde makam aracı kiralama uygulaması yapılmamıştı. Siyasi iradeyi ve halkı temsil eden başkanlar kendi araçlarını kullanmışlardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum