Meclis Daha Net Açıklama Bekliyor

SDÜ’nün BAKA desteğiyle yapacağı Gül Vadisi’ne yönelik imar talebinin Belediye Meclisi’nde uygun bulunmamasının gerekçesi belli oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2013 10:10
Meclis Daha Net Açıklama Bekliyor

MHP Grup Sözcüsü Metin Kaya, “Daha önce de üniversitenin taleplerini ticari kaygılar nedeniyle reddetmiştik. Burada gelen talepte de ticari kaygılar var. Üniversiteden burada nasıl bir proje olacağı konusunda daha açıklayıcı bilgi vermesini bekliyoruz” dedi

BAKA desteğiyle SDÜ sahası içinde yapılacak olan Gül Turizm Sağlık ve Yaşam Merkezi’nin proje çalışması için üniversite alanı içinde buranın imar planına işlenmesi talebi Belediye Meclisi’nde uygun bulunmadı. Talebin reddine ilişkin açıklamada yapılmak istenen tesislerin üniversite yapılaşması ile uyumlu olmaması, bu alana bu tür yapılaşma şartlarının konulabilmesi için üniversite alanına aynı büyüklükte alan ilavesi yapılması, ayrıca bu tesislerin belirtilen alana yapılması durumunda ticari hayatın şehir içinde zarar görmesi gösterildi.

EĞİTİM AMAÇLI GELECEĞİNİ BEKLİYORDUK
MHP Grup Sözcüsü Metin Kaya, üniversiteden gelen talepte ifadelerin açık olmadığına işaret etti. Kaya, “Bize bu konuda ön bilgi verilmek daha önce gelindi. SDÜ şehir Planlama bölümünden arkadaşlar konuyu iletti. Bu projenin BAKA destekli olduğu belirtildi.

Aslında bu talebin üniversite vaziyet planına üniversitenin yetki alanında işlenebileceği ama yine de belediye tarafından imar planına işlenmesi yönünde görüş oluştu. O görüş dahilinde biz buranın eğitim almaçlı olması dahilinde bu talebe sıcak bakacağımızı söyledik. Biz Gül Ürünleri Araştırma Merkezi şeklinde bir talep geleceği şeklinde algıladık. Ancak talep önümüze geldiğinde Gül, Turizm, Sağlık Araştırma ve Yaşam Merkezi olduğunu gördük” dedi.

EĞİTİM AMAÇLI YATIRIMLARA KARŞI DEĞİLİZ
Daha önce üniversiteden gelen bunun gibi birkaç konuyu reddettiklerini anımsatan Kaya, şunları söyledi:

“Örneğin TED kolejinin olduğu yeri, üniversite içinde toplama merkezi talebini ticari kaygılar güdüldüğü olduğu için reddetmiştik. Tabi konu görüşüldükten sonra ben çıkışta şehir planlamacısı arkadaşlara söyledim. Buranın sadece eğitim tesisi olmasıyla ilgili düzenleme olmasını isterseniz buna sıcak bakarız yoksa biz üniversitenin yatırımlarına karşı değiliz.

DAHA AÇIK BİLGİ VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ
Üniversiteden konuyu açıklayan, buraya yapılacak projelerin tesislerin ne olduğunu ne amaçla yapılacağını belirten teklifle gelmelerini istiyoruz. Ama gelen bu teklif net değil.

Turizm, Sağlık, yaşam merkezi bu üç konu nedir? Burada sağlıktan bahsedilen gül ürünleri SPA merkezimidir? Yaşam Merkezi denilen yer nasıl bir yerdir? Biz eğitim kurumlarında bu işlerin olmasına sıcak bakmadığımızı daha önce de belirtmiştik. Eğer net bilgi verilirse, yapılan işin maksadı gül ürünleriyle ilgili gülden üretilen ürünlerin araştırılmasıysa biz bu talebe sıcak bakarız”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum