Meclis Üyeleri İsyan Etti

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle TOKİ tarafından inşa edilecek Defterdarlık yeni hizmet binası için Özel İdare kampüs sahasından yer istendi. Talep edilen sahanın, Özel İdare'ye ileride rant getirmek üzere ayrılan alanlar olunca Meclis üyeleri isyan

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2012 11:30
Meclis Üyeleri İsyan Etti

ARAZİ KARŞILIĞI TOKİ YAPACAK
5 şiddetinde bile depreme dayanamayacak kadar güçsüz olduğu belirtilen Isparta Defterdarlık hizmet binası için Maliye Bakanlığı Toplu Konut İdaresi ile protokol yaptı. Mili Emlak Müdürlüğü de mevcut binanın bulunduğu arsanın TOKİ’ye devredilebilmesi için yeni arsa arayışına başladı. Mili Emlak, Özel İdare kampüs sahası içerisinde bulunan 39 bin 975 metrekarelik alandan 10 bin metrekaresini talep etti.

İDARE’NİN RANTI NE OLACAK?
Teklif İl Genel Meclisi üyelerinin önüne geldi. Milli Emlak Müdürü İbrahim Güler, zaten Hazineye ait olan İdare’ye tahsisli alandan yer istediklerini belirtti. Ancak, talep edilen yerin bu bölgede yapılacak bölge hastanesiyle birlikte, Özel İdare’ye rant sağlayacak sosyal donatı alanları için ayrılan yerler olduğu ortaya çıktı. Muhalif üyeler de teklife sıcak bakmadı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
İstiklal Mahallesi’nde 1980’li yıllarda Belediye tarafından yaptırılıp daha sonra Hazine tarafından satın alınarak Defterdarlık hizmet binası olarak kullanılan bina depreme dayanıksız olunca yeni hizmet binası için arayışa girildi. Maliye Bakanlığı da Isparta’nın da içinde bulunduğu 6 ilde hizmet binası yapılması için TOKİ ile protokol düzenledi.

ARSA ÖZEL İDARE KAMPÜSÜNDE BULUNDU
Milli Emlak Müdürlüğü, mevcut hizmet binasının bulunduğu arsa üzerinde mevcut bina yıkılmadan yeni hizmet binası yapılması mümkün olmadığından ötürü yeni bina için arsa arayışına başladı. Milli Emlak binanın, Özel İdare Kampüs sahası içerisinde futbol sahasının hemen yanında konuşlandırılmasını uygun gördü.

DEFTERDARLIK NE TALEP EDİYOR?
Defterdarlık, kampüs içinde Hazine’ye ait Özel İdareye tahsisli 39 bin 975 metrekarelik yerden 4060 metrekare ile Özel İdare’ye ait 8 nolu parselden 2358 metrekare ve 9 nolu parselden 2747 metrekare olmak üzere 10 bin metrekare alanın tahsisini istedi. Meclise bilgi veren Milli Emlak Müdürü İbrahim Güler, mevcut binanın deprem açısından risk taşıdığını belirterek, “Isparta birinci derece deprem kuşağında. Binada 244 personel hizmet veriyor. Mükellef sayısı da dikkate alındığında 300-400 kişiye hizmet veriliyor. Bina 5 şiddetinde bile depreme dayanıklı değil. Yani bina için arsa temin etmek zorundayız. Yüz yıla hitap eden bir bina yapılacak. Çalışanların can güvenliği olacak” dedi.

İDARE’YE PARA GETİRECEK YERLER
İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, ‘Buranın sahibi siz değilsiniz. ‘Vermezseniz biz almasını biliriz’ gibi bir mesaj aldığını belirterek, “Sağlık kampüsüne 200 dönüm yer verildi. Ancak İdare’nin otel, eczane gibi sosyal donatılar yaparak para kazanması için bu parsellere ayırdık ve hastaneye tahsis edilen yeri aşağıya kaydırdık. Buralar Özel İdare’yle gelir getirecek nitelikli yerler olduğu için ayrıldı. Belirtilen yerler yolun hemen kenarı biz de nitelikli kullanılması için buraları ayırdık” dedi.

BAŞKA YER YOK MU?
MHP’li Mustafa Artan ise teklife sıcak bakmayarak, “Daha önce Sağlık Bakanlığı’na verdik. Şimdi bir yer daha istiyorlar. Başka yer yok mu da burayı istiyorsunuz? Biz Özel İdare olarak gelecekte burada istersek tasarrufta bulunamayacak mıyız? Bu arazinin kimseye verilmesine taraftar değilim” dedi.

BİZ NOTER DEĞİLİZ
CHP’li Lokman Kumcu da “İyi ki Özel İdare var. Hep bir şeyler isteniyor veriyoruz. Sayın Müdür aba altından sopa gösterir gibi anlattı. Bizim olan yer bize verilsin deniyor. Defterdarlık yıkılınca TOKİ buraya ne yapacak? Bu alanın Ispartalı müteahhitlere verilmesi için zemin oluştu mu? Adeta kucağımızda bomba bulduk. Biz noter değiliz ki şunu alın gündeme kabul edelim gibi bir taktik anlayışı var sanki” görüşünü iletti.
Tartışmalardan sonra konu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Önümüzdeki ay Komisyondan çıkacak karar belirleyici olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.