Meclis Üyelerinin Karayolu İsyanı

Merkez Senirce Kavşağı’ndan başlayıp Sav Kasabası’nda sona eren Karayolları’nın yürüttüğü sürücülere saç baş yoldurtan yol çalışması meclis üyelerini de isyan ettirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2012 10:39
Meclis Üyelerinin Karayolu İsyanı

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’nün Antalya Çevre Yolunuda içeren ve iki yıldır sürdürülen yol düzenleme çalışmalarındaki aksaklıklar sürücüleri bezdirdi. Gelen şikayetlerle birlikte İl Genel Meclisi de konuyu gündeme taşıdı. MHP Meclis üyeleri ilgili kuruluşları soru yağmuruna tuttu. Her şey yolunda gittiği takdirde çalışmaların ne zaman biteceğini sordu.

HER TÜRLÜ TEHLİKEYE AÇIK

Demokrat’ın da Sivrisinek köşesinden dile getirdiği o yol çalışmasıyla ilgili MHP Meclis Üyesi Gürsan Taştekin, “Yolun bir şeridi trafiğe kapanmış diğer şeritte çift yönlü trafik akıyor. Yol giriş ve çıkışlarında hiçbir tedbir alınmamış trafik akışı her türlü tehlikeye açık” dedi. Meclis Başkanı Osman Zabun yol giriş ve çıkışlarının belli olmamasına tepki gösterdi.

Merkez Senirce Kavşağı’ndan başlayıp Sav Kasabası’na kadar devam eden Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’nün ağır aksak giden yol çalışması sonunda Meclis üyelerini de isyan ettirdi. Yolu ayraçlarının fosforlarının gece yanmadığı, gerekli işaretlemelerin yapılmadığı, giriş ve çıkışların nereden belli olmadığı o çalışmaya ilişkin MHP Meclis Üyesi Gürsan Taştekin sert eleştiriler de bulundu.

KAPLUMBAĞA HIZIYLA SÜRÜYOR

Antalya çevre yolunu da içeren iki yılı geçen süredir yapılan çalışmaların halkı ve bu yolu kullanan vatandaşları rahatsız etmekten ötürü onlara eziyet verir hale dönüştüğünü kaydeden Taştekin, “Isparta’ya yapılan her türlü yatırımdan dolayı memnuniyet duymaktayız. Ancak, 21. yüzyılda bu kadarlık bir mesafede yapılan çalışmaların bu kadara uzun sürmesi anlaşılır gibi değildir. Üstelik, yaklaşık 6 aydır devam eden Migros Kavşağı ve Oktay Petrol kavşağı arasındaki 2730 metrelik bölümdeki çalışmalar ise kaplumbağa hızında devam etmekte ve halkımıza eziyet haline dönüşmüştür” dedi.

HİÇBİR TEDBİR ALINMAMIŞ

Bu bölümde yolun bir şeridinin trafiğe kapatıldığını aktaran Taştekin, “Diğer şerit çift yönlü trafik için bölünmüş, bu yola tali yollardan giriş ve çıkışlarda hiçbir tedbir alınmamış, trafiğin akışı her türlü tehlikeye açık bir görüntüye hakimdir. Bu halden dolayı bu bölgede her gün trafik kazaları meydana gelmekte ve halkımız maddi ve manevi birçok kayıp yaşamaktadır. Hele son bir haftadır Demirköprü güzergahından Antalya istikametine gitmek isteyen birinin karşılaşacağı sürpriz saç baş yolduracak cinstendir” dedi.

BU ÇALIŞMA NE ZAMAN BİTECEK?

Taştekin bu açıklamaların ardından ilgili kurum ve Valilikçe yanıtlanması istemiyle 9 soru yöneltti. İşte o sorular:

“Bu yoldaki çalışmalar neden bu kadar uzun sürmüştür? Ödenek sıkıntısı mı yaşanmaktadır? Gecikme nedeni müteahhidin yetersizliği midir? Yetersizse bu müteahhide neden bu iş verilmiştir? Müteahhit tarafından işin süresi hakkında, bir iş programı verilmiş midir? Bu işin programına uygun çalışma yapılmakta mıdır? İşin işvereni olan. Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü her ne kadar Antalya’da olmasına rağmen bu yolun durumu İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme gelmemekte midir? Gecikmenin sebebi sorulmakta mıdır? İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında buradaki çalışmaların daha hızlı yürütülebilmesi için ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının koordinasyonu yapılmış mıdır? Gecikme sebebinin TEDAŞ’tan kaynaklandığı hakkındaki söylentiler doğru mudur? Halen daha trafiğin seyrettiği bu yolda Trafik Müdürlüğü’nce gerekli seyrüsefer denetimleri ve işaretleme denetimleri yapılmakta mıdır? Yapılacak çalışmalarla bu yolda meydana gelen trafik kazaları en aza indirilemez mi? Müteahhidin bir bölümdeki çalışması bitmeden, bir başka bölümde yolu istediği gibi kapatıp yeni çalışma başlatmasına neden müsaade edilmektedir? Müteahhit bu tür çalışma yapma hakkına sahip midir? Son olarak her şey yolunda giderse bu yoldaki çalışmalar ne zaman sona erecektir?“

DÜZENSİZ BİR ÇALIŞMA

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun da eleştirilerin tamamına katıldığını belirterek bir düzensizliğin hakim olduğunu söyledi. Zabun, “ Eleştirilerinizde haklısınız. Düzensiz bir çalışma yapılıyor. İşaretleme noktalarında aksaklıklar var. Yol giriş çıkışları belli değil” diyerek tepkisini gösterdi.

SİVRİSİNEK ELEŞTİRMİŞTİ

Sürücüleri kahreden o yolla ilgili yaşanan sorunları Demokrat Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erçakır Sivrisinek köşesinden mizahi şekilde dile getirmişti. Sürücüler o yolda yavaş gitmeleri konusunda uyaran Erçakır, “Ne işaretlemeler doğru düzgün, ne de tek şeridi ikiye ayıran fosforlu yol ayraçları gözüküyor. Kardeşim bu milletten o kadar vergi alıyorsunuz 50 tane fosforlu yol ayracını çok mu gördünüz? Yarın orada ölümlü kaza olsa hesabını kim verecek? Ben sık sık il dışına çıkarım. Diğer illerde karayollarının yaptığı işaretleme ve yol ayraçlarının dizilimi dört dörtlük yapılabiliyor da bizim bölgede neden olmuyor anlamıyorum. Galiba buradaki yetkililer Karayolları denince yolun kara olacağını zannediyor” ifadelerine yer vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.