Meclis'i Geren Suriye Tezkeresi Mecliste Oylandı

Ankara'da sıcak bir gün yaşandı. Meclis'i geren Suriye tezkeresi mecliste oylandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2012 15:29
Meclis'i Geren Suriye Tezkeresi Mecliste Oylandı

Meclis'i karıştıran Suriye tezkeresi onay aldı. Yapılan oylama sonucunda tezkere AK Parti ve MHP'nin oylarıyla kabul edildi.

KABUL OYU....................320
RED OYU........................129

AK Parti ile MHP'nin oylamada 40 fire verdiği tahmin ediliyor. İki partinin toplamda 377 vekili bulunuyor.

BAŞBAKAN DİNLEMEDİ ÇEKTİ GİTTİ

Suriye tezkeresi görüşmeleri Meclis'i bir hayli gerdi. Öyle ki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet adına konuşmacılar kürsüye gelince Meclis salonunu terketti.

Buna CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da aynı şekilde karşılık verdi.

Tezkere oylamasında CHP "bu savaş tezkeresi" diyerek red oyu verdi. BDP'de tezkereye hayır oyu vereceğini ilan etmişti. 2.5 saatlik kapalı oturumun ardından tezkere geçti.

AK Parti tezkereyi "savaş olarak değil hükümetin eline güçlendirmek" olarak lanse ederek MHP'nin desteğini aldı.

BU SAVAŞ TEZKERESİ DEĞİL

Tezkere oylamasının ardından kameralar önüne çıkan Beşir Atalay, "bu savaş tezkeresi değildir" vurgusu yapmak zorunda kaldı.

Atalay'ın sözleri şöyle;

"Bu tezkere bir savaş tezkeresi değil. Bu Türkiye'nin menfaatlerini kullanma, ilerde ihtiyaç olursa değerlendirmek üzere elimizde olacak. Bunun caydırıcılık özelliği vardır. Türkiye'nin bu konularda hakkını hukukunu korumasıdır. Tezkereyi öyle görmek lazım. "

TAMPON BÖLGE İÇİN ZEMİN Mİ HAZIRLIYOR?

Bu tezkerenin tampon bölgeye hazırlık olarak yorumlandı. Ancak diplomasi uzmanları tezkereyle böyle bir girişim yapılacağı iddiasına ihtimal vermiyor.

Zira tampon bölgenin zor kullanılarak oluşturulabileceğini vurguluyor. Böyle bir durumda ise Rusya'nın devreye gireceği söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.