Mecliste Boykot Çağrısı

Belediye Meclisi üyeleri, İsrail’in Filistin saldırılarına tepki olarak tüm Isparta halkına ortak bir çağrıda bulundu. Öncelikle İsrail’i kınayan Meclis ardından “İsrail ve arkasındaki Amerika’nın mallarını almayalım. Bu duyarlılığı gösterelim” çağrısı ya

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ağustos 2014 11:29
Mecliste Boykot Çağrısı

Temmuz ayında tatil yapan Belediye Meclisi bir aylık aranın ardından Ağustos toplantıları için dün toplandı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığında toplanan Meclise İsrail ve Amerikan mallarına boykot talebi damgasını vurdu.

TALEP DAL’DAN GELDİ
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal, dilek ve temenniler bölümünde İsrail Filistin’e yaptığı saldırılara tepki göstermek amacıyla İsrail mallarının boykot
edilmesi talebinde bulundu.

SADECE İSRAİL DEĞİL AMERİKA
ÜRÜNLERİ DE ALINMASIN
Dal’ın bu isteği üzerine duygularını dile getiren Başkan Günaydın, “Elbette bunu hepimiz kabul ediyoruz. Burada yapılanlara zulüm demek hafif kalır. Bu bir katliamdır! Bu başlangıçta hazırlanmış bir savaştı. Amaçları Filistinlileri Gazze’den kovmak. Bunun arkasında da Amerika var. Silahları onlara gönderen Amerika’dır. Savaşanlar İsrail’in yanı sıra Amerika’yla da savaşıyor. Çünkü silahlar oradan geliyor.

BELEDİYEYE O ÜLKELERİN ÜRÜNLERİNİ SOKMAYACAĞIZ
Kadını, çocuğu, hastaneyi ve postaneyi bombalayan bir güç tarihte bir ilktir. Onun için bunu sadece kınamak ve malzemelerini almak değil ne gerekiyorsa yapılması gerekiyor. Malları almama teklifi kabul edilmiştir. Bunu oylamaya gerek yok. Çünkü herkes gönülden buna katılıyor. Buradaki zulmü insanlık
namına kınıyoruz. Bu bizim Osmanlı ve Türk tarihimize aykırıdır. Osmanlı tarihini örnek alsınlar. Biz aman diledikleri zaman 500 bin İspanya’lıyı kucağımıza aldık, onlara baktık, evladımız dedik. Suriye ve diğer yerlerden gelenlere gücümüz yettiğince bakıyoruz. Ama bu İsrail’in yaptığı ne? Belediyemizde yemekhane ve bir de çamaşırhane var. Belediyemize bunların mallarını sokmayacağız” dedi.

İHALELE ŞARTNAMELERİNE DE YAZILSIN
Öte yandan AK Parti gurubundan bir temenni daha gelerek “Belediyenin açacağı ihalelerde şartnameye İsrail ve Amerikan mallarının kullanılmaması için bir madde yazılabilir” denildi.

ONA DA KABUL
Bunun üzerine Başkan Günaydın, “O yazıldı bitti zaten. Bundan sonra tavrımız net” şeklinde cevap verdi.

AYNI DUYARLILIĞI TÜRKMEN
KARDEŞLERİMİZ İÇİN DE GÖSTERELİM
Bu arada MHP grubundan Orhan Eren, sıkıntıyı sadece Filistinlilerin değil Türkmenlerin de yaşadığını belirterek “Ortadoğu’yu bu duruma getiren Amerika ve İsrail. Aynı zamanda Irak’ta da Türkmen kardeşlerimiz Peşmerge ve IŞİD tarafından kıskaca alınmış durumda. Aynı duyarlılığın onlara da gösterilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.