Mecliste En Çok Kim Konuştu ?

TBMM Başkanı Çiçek, Meclis Başkanvekillerine yazı göndererek, Genel Kurul'da gündemdışı konuşmak isteyen milletvekillerinin taleplerinin karşılanmadığına yönelik eleştirileri iletti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2013 16:32
Mecliste En Çok Kim Konuştu ?

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Genel Kurulu'nda 3 milletvekilinin gündeme geçmeden önce yaptıkları 5'er dakikalık gündemdışı konuşmalara ilişkin Meclis Başkanvekillerine birer yazı gönderdi.
Buna göre, bu yasama döneminde 418 gündemdışı konuşma yapıldı.
En fazla gündemdışı konuşmayı 9'ar konuşmayla MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ve MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan yaptı.

Bu milletvekillerini 8'er gündemdışı konuşmayla MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş izledi.
Gündemdışı konuşma yapma sayısı itibariyle ise AK Parti'den 128, CHP'den 149, MHP'den 107, BDP'den 31 ve bağımsızlardan 3 gündemdışı konuşma yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum