Mecliste Gezi Gerginliği

TBMM Genel Kurulu'nda Gezi Parkı olaylarının konuşulduğu sırada CHP, AK Parti ve MHP'liler arasında çok sert tartışmalar yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2013 14:29
Mecliste Gezi Gerginliği

TBMM'de söz alan eski müftü CHP'li İhsan Özkes Gezi Parkı eylemlerini savundu. Özkes ' Halk artık yeter gari biz de insanız, bizim de haklarımız var, esir değiliz, köle değiliz dedi bu eylemlerle. Orada gençler polisten kurtulmak için camidan başka sığınacak yer bulamadı' diye konuştu.

"AMERİKAN ASKERLERİNE GIKINIZ ÇIKMADI"
Allah'ın evlerine Allah'ın kullarının sığınmasından daha doğal bir şey olmadığını ifade eden Özkes, şöyle devam etti: "Adana'da Amerikan askerleri camiyi tahrip edip, Kur'an'ı parçalamasına gıkı çıkmayanlar, camiye sığınan temiz vatan evladına kin kusuyor. Başbakan'ın sağ salim evlerine dönmeleri için dua ettiği Amerikan askerleri Irak'ta camileri tahrip ederken, yakıp yıkarken ayakkabılarını mı çıkardılar, zem zem suyu mu içtiler?

"GÖRÜNTÜLERİ NEDEN GÖSTERMİYORSUNUZ?"
Elbette camide içki içene insan denilemez. Ancak içilmediği halde içildidemek ne Müslümanlığa ne de insanlığa sığar. Şayet Dolmabahçe camisinde içki içilmiş olsaydı Tayyip Erdoğan bu görüntüleri miting meydanlarında dev ekranlardan gösterirdi. Madem görüntüler elinizde neden göstermiyorsunuz? O destan yazan gençlerin her birinin o camiye girmeye Başbakan kadar hakları vardır. Onlar camide Allah'a ibadet edip,avlusunda dış güçlere itaat etmezler. Halkı yönetmekte zorlandıkça Allah, peygamber diyor. Her sorunu cami, Kur'an ile çözmeye çalışıyor. Başörtüsünü hala sürüp sürüp yediği kaymak olmaktan kurtulamadı."

AK PARTİ SIRALARI AYAKLANDI
Özkes'in konuşması sırasında AK Parti milletvekillerinden itirazlar geldi. Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Özkes'in konuşmasının başından sonuna kadar bir müftüye yakışmayacak şekilde Başbakan'a hakareti milletin önünde paylaştığını ifade etti. "Dikmen Caddesi'nde yürüyen gençler 'Müslüman uyuma sarhoşuna sahip çık' diyor. Herhalde bütün sarhoşlara sayın Özkes sahip çıkacak" diye konuştu.

Bunun üzerine Özkes, "Ben bir müftüye yakışan konuşma yaptım. 'Camideiçki içen insan değil' dedim, içki içilmediği halde içildi diyen de insan değildir' dedim. Siz orada içki içildiğini ispat edemiyorsunuz. Allah'tan korkun, iftira etmeyin. Müslüman iftira etmez. Sizin içinizde Allah korkusu yok mu?" dedi.

KÜLÜNK FOTOĞRAFLAR GÖSTERDİ
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk söz alarak kürsüde Gezi Parkı olaylarıyla ilgili fotoğraflar gösterdi. Sataşma olduğu gerekçesiyle söz isteyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bir ülkede Başbakan'ın en çok eleştirileceği yerin parlamentonun kürsüsü olduğunu ifade etti.

KÜRSÜDEN İNDİĞİMDE GÖRÜRSÜN
MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ise "İnsan ağzından çıkan bir takım argümanlara dikkat eder" dedi. "Türkiye'nin geldiği sosyal barıştan memnun musunuz? Kırılgan olmadığından bahsedebilir misiniz?" diye soran Uzunırmak'a AK Parti'liler itiraz etti. Bunun üzerine Uzunırmak, "Ben kürsüden indiğimde sen görürsün" dedi.

HADDİNİZ DEĞİL
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise "Başbakan'ı ağzınıza alırken bin düşünün, bir konuşun. (Bu millet için baldıran zehiri içmeye hazırım) diyen Başbakan için böyle konuşmak sizin haddiniz değil" dedi.
Kürsüde söz alan ancak Genel Kurul'daki uğultu nedeniyle konuşma süresi biten MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, bu durumu Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'a şikayet etti ve yeniden süre istedi. Yakut, böyle bir uygulama olmadığını ifade ederek, bunun kendisinden kaynaklanmadığını söyledi. Yakut, "İktidarıyla, muhalefetiyle birbirinizden farklı değilsiniz" dedi ve Bal'a yeniden söz verdi.

TOMA'MI ÇAĞIRACAKSINIZ
Daha sonra Yakut, sataşma nedeniyle söz isteyen iktidar ve muhalefetmilletvekillerine söz vermeyince, Özkes, Yakut'a doğru bağırarak, "Allah aşkına soruyorum siz inanan insanlar değil misiniz?" dedi. Bunun üzerine Yakut,"Grup Başkanvekilin cevap verdi. Özkes hitaplarınıza dikkat ediyor musunuz? Lütfen oturun. Sözleriniz tutanaklara geçiyor" ifadelerini kullandı.Bu sırada MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'da Yakut'a 'Ne yapacaksınız, TOMA'mı çağıracaksınız' diye bağırdı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.