Meclis'te 'Isparta'yı Dar Etme' Atışması

Meclis Genel Kurulu AKP Isparta Milletvekili Recep Özel ile MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz'ın Isparta tartışmasına sahne oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2012 10:43
Meclis'te 'Isparta'yı Dar Etme' Atışması

Meclis Genel Kurulu AKP Isparta Milletvekili Recep Özel ile MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz'ın Isparta tartışmasına sahne oldu.

Meclis Genel Kurulu AKP Isparta Milletvekili Recep Özel ile MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz'ın Isparta tartışmasına sahne oldu. Korkmaz, "Benim adım Nevzat Korkmaz Isparta'yı sana dar edeceğim" derken Özel, "Nevzat Korkmaz sen kimsin, beni Isparta'ya dar etmek kim. Biz Isparta'nın her yerinde göğsümüzü gere gere siyaset yaparız." dedi.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, MİT mensuplarının soruşturulmasını Başbakanın iznine bağlayan kanun teklifinin görüşmelerinde devlet yönetim biçimi ile alakalı, bürokrasi, hukuk çevrelerinin görüşünü aldıktan sonra bir taslak olarak getirilse daha doğru olacağını belirterek, "Alelacele, kargalar kahvaltısını yapmadan teklif verilmiş" dedi.

Teklifi veren Isparta Milletvekili Recep Özel'in kıymetli, kibar bir arkadaş olduğunu ama devlet hizmeti olmadığını, istihbarat birimleri ve çalışmaları hakkında tecrübesi bulunmadığını söyleyen Korkmaz, "Kendisini tanıdığım kadarıyla güvenlik istihbarat bilgisi 007 James Bond filmlerini izlemekten ibaret" dedi.

"TEKLİF HAZIRLANMIŞ ÖZEL İMZA ATMIŞ"
Özel'e "Bu kadar önemli bir konuda bugüne kadar nasıl bir emek ve çalışma sergiledi ki devletin güvenlik konsepti ve örgütlerini ilgilendiren bu kanun teklifini hazırlamış" diye soran Korkmaz, "Anlaşılan o ki teklif bir yerlerde hazırlanmış, bir gece yarısı verilmiş ve altına imza atması istenmiş" dedi.

Isparta'nın sorunlarından bahseden Korkmaz, Özel'in Isparta'nın sorunları için bir şey yapmadığını ileri sürdü. Korkmaz, "Özel'den ricam bilmediği istihbarat ajanlık gibi konulara kafa yormak yerine kendisine oy veren sıkıntılar içinde yaşayan hemşehrilere kulak versin. Hemşehrilerimizin verdiği yetki birilerini yargıdan kurtarmak değil sanırım" dedi.

Özel'in konuşmasında kendilerine hukuk dersi verdiğini söyleyen Korkmaz, elindeki gazete kağıdını göstererek, 2.5 yıl ile kalpazanlık suçundan mahkum olan ama polis bir türlü bulamadığı için içeri atılamayan AKP'li belediye başkanı ile Özel'in bir düğünde yan yana çekilmiş fotoğrafı olduğunu belirterek, Özel'in önce gelip bu fotoğrafı açıklamasını istedi, "Sonra vereceği hukuk dersini dinlemeye hazırız" dedi.

"ANLAMADIYSAN ZEKANI KONTROL ET"

Korkmaz'ın konuşması üzerine söz alan Özel, Korkmaz'ın üslubunu eleştirdi. Milletvekilinin asli görevi olan yasa teklifi hakkını ağzına kötü şekilde alarak bu kabiliyette olmadığı, devlet tecrübesinde olmadığı yönündeki sözlerini anımsatan Özel, 22'inci dönemde de Meclis'te olup Adalet Komisyonu'nda CMUK çalışmalarında yoğun olarak yer alırken Isparta'yı ihmal etmiş olabileceğini söyledi. Yasa teklifinin hangi amaçla verildiğini 20 dakika anlattığını söyleyen Özel, "Eğer anlamadıysan, git zekanı biraz kontrol ettirmende fayda vardır. Ben bu yasa teklifini verecek kabiliyette kendimi görüyorum" dedi. Özel, belediye başkanıyla ilgili iddia konusunda da söz konusu belediye başkanı ile ilgili yargının kararını verdiğini partinin de ihraç ettiğini söyledi. Özel, MHP Isparta İl başkanı hakkında çete, yolsuzluk suçlamasından 100 yıla yakın ceza talebi ile yargılama olduğunu söyledi.

DAR ETME TARTIŞMASI
Korkmaz, Özel'in il başkanının duruşmaya bile çıkarılmadan tahliye edildiğini çok iyi bildiğini belirterek, "Burada sadece benden değil Isparta'dan da Isparta MHP teşkilatından da özür dileyeceksin. Bunu her gittiğim yerde karşına çıkartacağım. Her ortamda seni müfterilikle suçlayacağım. Buna hazırsan hodri meydan. Benim adım Nevzat Korkmaz bundan sonra da Isparta'yı sana dar edeceğim" dedi.

Meclis'i Isparta meselesi ile meşgul ettikleri için özür dileyerek tekrar söz alan Özel, il başkanının tahliye olduğunu bildiğini, kendisinin de kaç yılla yargılandığını ifade ettiğini aktardı. Korkmaz, "Nevzat Korkmaz sen kimsin, beni Isparta'ya dar etmek kim. Sen önce kendine bak Biz Isparta'nın her yerinde göğsümüzü gere gere siyaset yaparız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum