Mecliste İstiklal Marşı Okunmayacak!

Isparta İl Genel Meclisi'nde İlginç Bir Tartışma Yaşandı. İşte Mecliste yaşanan İSTİKLAL MARŞI tartışması.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2014 10:11
Mecliste İstiklal Marşı Okunmayacak!

İl Genel Meclisi'nin dünkü oturumuna MHP kanadından gelen 'Meclis oturumlarının açılışında İstiklal Marşı okunsun' önergesine yönelik tartışma damga vurdu. AK Parti grubu, konunun Başkanlık makamının yetkisinde olduğu gerekçesiyle oylanmasına gerek duymadı. Meclis açılışlarında İstiklal Marşı okunmayacak.

İl Genel Meclisi mayıs ayı oturumununu likine İstiklal Marşı okunsun tartışmaları damgasını vurdu. MHP Grup Sözcüsü, Kerem Araz, her ay Meclisin ilk oturumunda açılıştan önce İstiklal Marşı'nın okunmasını önerdi. MHP kanadından 'Bu konuda da hayır diyebilirsiniz' sesleri yükseldi.

'NEREDE OKUNACAĞI TÜZÜKTE BELLİDİR'
Bunun üzerine AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, "İstiklal Marşı'nın ne zaman nerede okunacağı tüzükte bellidir. Bu tüzüge baktığımızda her ay İstiklal Marşı okunacak diye bir kaide yok. Bu tamamen isteğe bağlı . Bu tip hassas konuları gündeme taşıdığınızda tüzükte ve yasalarda böyle bir şey yok denildiğinde yanlış anlamalara sebep olabilir. Bu basit bir şey değil. Tüzüğün dışında İstiklal Marşı'nı her zaman her yerde okumak, bugün çok önemli olan mehter takımını sünnet düğünlerine götürüp, orkestra gibi çalmaya benzer. Bu basit konular değil. Bu benim şahsi görüşüm" dedi.

'BU ÖNERGEYİ GERİ ÇEKMEM'
Grup Sözcüsü Nail Yaşar Akgül de "İstiklal Marşı hepimizin marşı. Söylemekten gurur duyarız. BUrada tartışılacak bir konu olmamalı. Meclisin gündemi hazırlama yetkisi Başkanlık makamına aitti. Onun yetkisine müdahale etmeyiz" dedi. Başkanlığın yetkisindeki konunun da oylanmasına gerek olmadığını iletti. MHP'li Kerem Araz, bu önergeyi geri çekmeyeceğini mutlaka oylanmasını istediklerini söyledi. AK Parti Uluborlu İl Genel Meclis Üyesi Recai Kiriş, 1936'da çıkarılan kanuna bakıldığında İl Genel Meclisi'nde İstiklal Marşı'nın okunmayacağının görüleceğini iletti. Kiriş, bu konuda hayır denilmesi taraftarı olduğunu söyledi.

'OKURSAK KANUNA MUHALEFET Mİ YAPMIŞ OLURUZ?'
MHP'li Kerem Araz, "Her ayın başında burada okuduğumuzda biz kanuna muhalefet mi etmiş olacağım. Ya da Belediye Meclisinde okunduğunda kanununa muhalefet mi edilmiş olunuyor?" diye sordu ve oylanması konusunda ısrarını sürdürdü. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat da "Bayrağımızı ve İstiklal Marşımızı siyasi polemik konusu yapmayalım" diyerek önergeyi gündeme alma konusunda Meclise oylama yaptırmadı.

ZABUN DA KABUL ETMEMİŞTİ
Öte yandan geçitiğimiz Meclis çalışma döneminde de CHP İl Genel Meclisi Üyesi Lokman Kumcu, İl Genel Meclisi toplantılarının ilk oturumunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasını istemişti. Ancak İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, öneriyi ‘popülist bir yaklaşım’ olarak niteleyerek "Biz meclis üyeleri 5302 sayılı Özel İdare Kanunu ve onun yönetmeliklerine bağlıyız. Sayın Genel Başkanınız TBMM gündemine bu konuya taşır, doğru bir yaklaşım olduğu kabul görürse o zaman gündeme getiririsiniz. Birtakım popülist yaklaşımlarla İstiklal Marşı'nı, saygı duruşunu politik çıkarlarınıza alet etmek doğru değil” diyerek öneriyi dikkate almamıştı.
express

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum