Meclis'te Kavga: S. Sadi Bilgiç'in Üzerine Yürüdüler

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Komisyon Başkanvekili, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç birbirlerinin üzerine yürüdü. Her iki milletvekili, araya giren diğer milletvekilleri durdurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Haziran 2012 19:11
Meclis'te Kavga: S. Sadi Bilgiç'in Üzerine Yürüdüler

AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve arkadaşları tarafından verilen bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin görüşülmesine başlandı.

 Elvan, bu teklif ile diğer tekliflerde imzası olan milletvekillerine söz verdi. Elvan, teklifte imzası olan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'ye söz vermek istedi ancak Hamzaçebi'nin olmaması üzerine CHP'li Engin Özkoç'a söz verdi.

 AK Parti'li Berber ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın ardından söz alan CHP'li Özkoç, "Süreyya Sadi Bilgiç'i sözlerinden dolayı kınıyorum" deyince tartışma çıktı.

 Bilgiç'in, "Saçma sapan konuşma, öyle konuşamazsın" sözleri üzerine tartışma büyüdü. Bilgiç'in bir kaç kez "Öyle konuşamazsın" sözlerini tekrarlaması üzerine Özkoç, "Kaç kere diyeceksin daha-" diyerek tepkisini ortaya koydu.

Başkanvekili Bilgiç'in, "Sizin teklifte imzanız yok, konuşamazsınız" demesi üzerine ise Özkoç, "Başkan konuşabilir diyor" dedi.

 Sözlü sataşmanın artması üzerine, Başkanlık Divanı'nda oturan Bilgiç ile milletvekili sıralarında oturan Özkoç birbirlerinin üzerine yürüdü. Her iki milletvekilini araya giren diğer milletvekilleri durdurdu. 

Özkoç, Bilgiç'e, "O koltuğa oturunca kendini bir şey mi zannediyorsun" sözlerini sarfetti.

İki milletvekili de birbirlerine karşılıklı olarak, "Terbiyesiz adam sensin" diye bağırdı. Özkoç, Bilgiç'e yönelik, "Adam mı korkutuyorsun. İlk önce görevini öğren, o makamı doldur" dedi.

Bunun üzerine Elvan, toplantıya ara verdi.

Aranın ardından konuşan Başkan Elvan, "Yanlış anlama sözkonusu. Burada Akif Hamzaçebi'nin imzasını gördüğüm için, 'size (Engin Özkoç) söz veremem' dedim. Ancak sonra imzanızı görünce söz verdim. Süreyya beyin imzadan haberi yoktu ve o yüzden 'konuşamayacağınız' şeklinde bir söz söyledi, yoksa önyargısı sözkonusu değil" dedi.

Daha sonra söz alan Engin Özkoç da hükümetin öğretmen atamalarına ilişkin politikasını eleştirdi. Özkoç, kendilerinin yasaları tartışarak doğru bir şekilde çıkarmak istediklerini belirterek, tartışmaya neden olan sözleri dolayısıyla da özür diledi.

 Komisyon Başkanı Elvan da komisyon üyesi olmayan milletvekillerine bundan önce olduğu gibi bundan sonra da söz vereceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum