Mecliste Özel İdare Tartışması

İl Genel Meclisi'nde yine yıkılan özel idare binasının yerine yapılacak binaya ilişkin görüşmeler yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mayıs 2013 23:17
Mecliste Özel İdare Tartışması

Bu görüşmelerde daha önce verilen kararlara uyulması gerektiğine işaret edildi. AKP'li Şallı, "Madem yeşil alan istiyorlar, yerine başka yer göstersinler" dedi. Muhalefet de tartışmanın dozunu artırdı.

İl Genel Meclisi, mayıs ayı toplantıları başladı. Osman Zabun başkanlığında toplanan meclisin gündeminde yine yıkılan özel idare binasının yerine ne yapılacağı sorusu vardı. Konuyu gündeme getiren İl Genel Meclisi Üyesi Kadir Şallı oldu.

Şallı, "Meclis yıkım kararı aldı. Biran evvel yıkılsın dendi ve yıkıldı. Ama meclis dışında herkes konuşmaya devam etti. Bana yani özel idareye ait yer hakkında çıkıp herkes konuşur oldu. Bunu hazmedemiyorum. Vali, belediye başkanı, MHP il başkanı çıkıp açıklamalar yaptı.

Vali'ye sesleniyorum, imzanız altındaki bir karar hakkında nasıl farklı bir görüş ortaya atıyorsunuz. Madem öyle teklif ediyorum; bu bina karşılığında yer versinler. Ey Ispartalı hassasiyet bekliyorum. MHP ve belediye başkanına sesleniyorum, bu sorunu çözün. Özel idare Yasası açık ve nettir. Vali'nin görev ve yetkileri bellidir" dedi. Meclisin CHP'li Üyesi Lokman Kumcu, "Vali'den çok rahatım. Isparta’ya vali beğendiremiyoruz. Herkes konuşacak tabi, çünkü biz irademizi koyamadık. Bana sorarsanız, yeşil alan ve otopark olsun." dedi.

Meclisin MHP'li Üyesi Mustafa Artan da Vali'nin meclise gelerek, ben burayı özel sektör aracılığıyla yaptırırım sözünü hatırlattı ve Vali'nin sözünü tutmadığını söyledi.

Fevzi Özdemir ise kamu yararına dikkat çekti, geçmişte hibe desteklerde yapılan binanın akıbeti belirlenirken o desteğin göz önünde bulundurulmasını istedi. Meclis Başkanı Osman Zabun, imza altındaki kararın değişmez olmadığını söyledi.

Zabun, "Vali çok istiyorsa teklif sunar ve konu mecliste görüşülür. Ancak, şimdiye kadar bu olmadı, daha önce meclisin aldığı kararı iade* etmediğine göre alınan karar geçerlidir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum