Meclis’te Özel ve Korkmaz'ın ‘Kaçak Saray’ Tartışması

Meclis Genel Kurulu'nda Yargı Paketi'nin dün gece yarısındaki görüşmelerine "kaçak saray" tartışması damgasını vurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2014 14:06
Meclis’te Özel ve Korkmaz'ın ‘Kaçak Saray’ Tartışması

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayına ilişkin "kaçak saray" tepkisine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "5. İdare Mahkemesinin verdiği YD'ye karşı itiraz, bölge idare tarafından reddedilmiştir" derken "Ben kaçak olduğunu söylemedim" dedi.

"SARAYIN KAÇAKLIĞI SİT ALANINI DÖNÜŞTÜREN KARARIN İPTALİNİ SAYMAMANIZDAN"

Meclis Genel Kurulu'nda dün gece yarısı yaşanan "kaçak saray" atışması tutanaklara şöyle yansıdı:

MHP KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ ALİM IŞIK: Bu sarayın kaçaklığı yapı ruhsatından ve yapı kullanma izninden kaynaklanmıyor. Bu sarayın kaçaklığı, 1'inci derecede sit alanını, 3'üncü dereceye dönüştüren ve bunu iptal eden yargı kararını saymamanızdan kaynaklanıyor.

ALİM IŞIK (Devamla) - Bu belgede değerli milletvekilleri, tam 94.914 metrekarelik Şu anda bitmiş alanla ilgili birim metrekare maliyeti 800 lira, toplam maliyet de 78 trilyon lira gösteriyor eski parayla ama Maliye Bakanlığı bunu tam 1 katrilyon 370 trilyon lira olarak...

ALİM IŞIK (Devamla) - Buradaki belgelere iyi bakın.Dolayısıyla yirmide 1'ini gösteren bu belgede bile usulsüzlüğü görmemişsiniz. Bunları bu yargı çok tartışacak.

"KAÇAK HİÇBİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ AHMET AYDIN (Adıyaman) - Birincisi, evet, bu yapının kaçak bir yapı olmadığını ifade ettim ve bu, belgelerle de sabit. İkincisi, bütün koruma kurullarından gerekli izinler alınmış. Koruma kurulları izinleri haricinde yapılan hiçbir işlem yok. İnşaat başlangıcında yapı ruhsatı çıkartılmış, biten bloklar için de yapı kullanma izni Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığınca Başbakanlığa teslim edilmiştir. Dolayısıyla kaçak hiçbir durum söz konusu değil. Koruma kurullarından da izinler alındığı için sit alanına da bir müdahale söz konusu değildir.

"TÜRKİYE'NİN FAİZLERDEN 1 PUAN BİLE AŞAĞI ÇEKİLMESİNE EN AZ İKİ TANE O SARAYI YAPABİLECEK PARA DOĞUYOR"

Yine bir başka husus: Ya değerli arkadaşlar, bütün kamuoyu da bizi takip ediyor. Türkiye'nin faizlerden 1 puan bile aşağı çekilmesine en az iki tane o sarayı yapabilecek para doğuyor. Türkiye...

S. NEVZAT KORKMAZ (Isparta) - Ya, yol yap kardeşim, hastane yap, okul yap!

RECEP ÖZEL (Isparta) - Onları da yapıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.