Mecliste Tek Başına

Meclis’te yeni Halkla İlişkiler Binası’na milletvekillerinin çoğunluğu taşınırken, CHP’nin Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner direnişini sürdürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2014 09:50
Mecliste Tek Başına

Eski Halkla İlişkiler Binası’nda A bloktaki odasında Öner, 40 gündür tek başına. Hayalet görüntüsündeki binada bir başına çalışıyor. Konuklarını burada ağırlıyor. Şimdilik, yeni binaya geçmeye hiç niyeti yok. CHP’li Öner, zete’ye, “Yeni binaya ‘akıllı’ deniliyor ancak tüm kablolar yer altından ve duvarların içinden geçtiği için manyetik etkiyi artırıyor. Bu da bilimsel olarak insanlarda stres ve yorgunluğu tetikliyor” diyor.

BANKO GÖREVLİSİ, TEMİZLİK GÖREVLİLERİ YOK
Öner’in tek başına kaldığı eski binada, çay ocağı şimdilik çalışıyor. Tuvaletler de kullanabilir durumda. Ancak, temizlik elemanları yok. Bir de binanın içinde fiili olarak çalışan kat görevlisi de yok. Banko görevlisi bulunmuyor. Fakslar dijital sisteme geçildiği için Öner’e ulaştırıyorlar. Ama, postaları yeni binaya gönderiliyor.

ÖĞLEDEN SONRA SOĞUK ODA
Binada, ısıtma sistemi 20 gün önce devreden çıkarıldığı için binanın içi normal ısının altına düşüyor. Öner’in de odası soğuk.

ÖNER: YENİ BİNADA MANYETİK ETKİ VAR
Eski Halkla İlişkiler Binası’nın ödüllü bir bina olduğuna dikkat çeken Öner, “Yeni binaya “akıllı” deniliyor. Ancak tüm kablolar yer altından ve duvarların içinden geçtiği için manyetik etkiyi artırıyor bu da bilimsel olarak insanlarda stres ve yorgunluğu tetikliyor.

“YENİ BİNA YEMEK KOKUYOR”
Yeni binada Merdivenler ergonomik değil; normalde basamak yüksekliği 14 cm olması gerekirken, 17 cm yapmışlar. Basamak genişliği 35 cm olması gerekirken, 27 santimetre yapmışlar. Çarşı katı olarak tabir edilen bölümde hizmete açılan lokantalar nedeniyle binanın ana galerisi öğleden sonraya kadar yemek kokuyor.

“YANGIN VE SALDIRIYA KARŞI SİSTEM YETERSİZ”
Olası bir yangın-saldırı durumunda binanın hızla boşaltılmasına olanak sağlayacak tahliye uyarı ve sistemleri yeterli değil.

zete.com

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum