Mecliste Trafik Düğümü İçin Proje Önerisi

Mecliste Trafik Düğümü İçin Proje Önerisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Haziran 2017 13:17
Mecliste Trafik Düğümü İçin Proje Önerisi

İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir’in geçen ay Meclise sunduğu Şehir Hastanesi’nin üstündeki tren yolunun yer altına alınması önergesiyle ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu açıklandı. Raporda, demiryolunun hemzemin geçide gelmeden 100-150 metre öncesinde bir tünelle aşağı çekilmesi ve Gül Küçük Sanayi Sitesi ilerisinden bir mantıkla güzergahına devam etmesinin uygun olacağı vurgulandı.

İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, Meclisin Mayıs ayı toplantısında Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte bölgedeki trafik yoğunluğunun arttığını ve bu yüzen o bölgede bulunan tren yolunun yer altına alınması konusunda bir önerge vermişti. Gündeme alınan önergeyle ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunu hazırladı. Hazırlanan rapor Meclisin dünkü toplantısında kamuoyuna açıklandı. Raporda demiryolunun hemzemin geçide gelmeden 100-150 metre öncesinde bir tünelle aşağı çekilmesi ve Gül Küçük Sanayi Sitesi ilerisinden bir mantıkla güzergahına devam etmesinin uygun olacağı belirtilirken, projenin Valilik onayı ile yapılabileceği ve bu şekilde bürokratik zamanın çok fazla sürmeyeceği ifade edildi.

DAHA ÖNCE İZAH ETMEMİZE RAĞMEN BİR TÜRLÜ HAYATA GEÇİRİLEMEMİŞTİ

İmar ve Bayındırlık Komisyonunun raporu şöyle; “Karayolları kavşağı ve Petek Sanayi çarşısı girişi için, hemzemin Geçit veya muadili bir çalışmanın ehemmiyeti ortadadır. İlimizde yapılan Şehir Hastanesinin hizmete girmesiyle, merkezdeki diğer hastanelerin buraya nakli sebebiyle, günde artan araç ve kişi sayısının bu güzergaha yoğunluk kazandırdığı ortadadır ve her geçen gün tehlikeli pozisyonlar artmaktadır. Karayolları kavşağı, Trafik yoğunluğunu geçici olarak genişletilse de kaldırmamaktadır. Dolayısı ile bu bölgedeki Trafik sorunun hemen çözülmesi gerekmektedir. Özellikle hemzemin geçitteki bir ambulansın beklemesi çok ciddi sorun olmaktadır. İl Genel Meclisi olarak bu sorun ile ilgili vermiş olduğumuz önerge üzerinde, bilirkişilerin yol göstericiliğinde yapmış olduğumuz çalışmalar, son derece olumlu olacağa benzemektedir. Bugünkü yapılmasını istediğimiz proje, daha önceleri de hastaneyi yapan firmanın Ispartalı ortağıyla beraber masaya yatırılarak, Bölge hastanesinin daha rantabl olması gerektiğini söylememize rağmen, uygulanmayışı bugün bu sorunu daha çok ortaya çıkarmıştır. O zamanlar; yani hastane inşaatı yapımı daha başlamadan, Hastanenin Batı kısmına, kısaca arka kısmının karşısına yapılacak bir Bulvar mantığı ile, Polikliniklerin bu arka kısımda olması gerektiğini, bu yapılması gereken bulvardan alınması gerektiğini, acil girişinin ise şimdiki yapılan yerden olması gerektiğini, hatta Hastane ana binanın biraz daha döndürülerek inşa edilmesi gerektiğini, bu sebeple de orada bulunan bir çok ağacın kurtarılacağını izah etmemize rağmen bir türlü hayata geçirilememişti.

HEMZEMİN GEÇİDİN ALTA ALINMASI DÜŞÜNCESİ

PROJESİ BİR BİLEN TARAFINDAN İVEDİ MASAYA YATIRILMALIDIR

Tabii ki hastanenin inşaat mantığı olduğunu, fazla iç işlerine karışmamamız gerektiği bilinciyle, İl Genel Meclisi olarak işin asla burasında olmadığımızı belirtmek isterim. Bütün bu önerdiğimiz işlemlerin, yapılabilmesi için tek yapılması uygun olacak dediğimiz, mevcut Demiryolunun alta alınması hususunu o zamanlar dile getirmemiz, bugünün konusunun bugünün sorununun devam ettiğini göstermiştir. İsteğimiz şudur, yanlıştır doğrudur, Hemzemin geçidin alta alınması düşüncesi projesi bir bilen tarafından ivedi masaya yatırılmalıdır.

HEMZEMİNE GELMEDEN TÜNEL MANTIĞIYLA AŞAĞIYA ALINMASI GEREKİR

Tekrar üzerine basarak söylemek isteriz ki; son günlerde basından da takip ettiğimiz üzere, Hemzemin geçit üzerinde yapılan yorumlar, Tren Garını taşıma fikirleri ve diğer taraftan Petek sanayi üzerindeki tren yolunun sanayi çarşısına olan olumsuz etkileri, başka projelerin uygulanması isteğine yol açmaktadır. Durum bu derece vahim görünmekteyken, İl Genel Meclisinin; üzerinde yıllar önce durduğu konunun, tamda bugünlerde ihtiyaç duyulması, böyle bir çalışmayı ortaya koyması gurur vericidir ve bu karar organının teklifinin incelenmesi gerekmektedir. Projemizin nasıl olacağına gelince, hemzemin geçide gelmeden bir tünel mantığıyla (100 veya 150 mt, öncesinden)aşağı çekilmesi ve Petek sanayi ilerisinden bir mantıkla güzergahına devam etmesinin uygun olacağını düşünmekteyiz, istemekteyiz.

ŞANSLI TARAFIMIZ VALİLİK OLURUYLA YAPILABİLECEK

Bir şanslı tarafımızı tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz, Geçen yıllarda bu v.b projeler DDY Genel Müdürlüğü tarafından karar verilmesiyle oldukça zaman almaktaydı. Kısaca Bürokrasi engeli zaman alıyordu. Demiryolu Hemzemin geçitlerde alınacak tedbirler ve uygulama esaslarına ait yönetmeliğin, 9.maddesi 3 fıkrası gereğince, Valiliklerce alınacak karar gereği alt ve üst geçit yapılır” yetkilendirmesi nedeniyle, her ne kadar seyir momenti sayısı uygun görülmese bile, Valilik oluru onayı ile yapılabilecektir, kanun maddesi, projenin hızlı onaylanması hususu bizleri sevindirmektedir. Bu projenin uygulanması neticesinde, Petek Sanayi Çarşısının yıllardır yapılamayan giriş sorunu yapılmış olacak, Şehir Hastanesi, Hastane kenarına yapılan Yurt binaları Diş Hastanesi ve Sağlık İl Müdürlüğü geliş ve gidişleri önemli bir rahatlama yaşayacak ayrıca Karayolları Bölge müdürlüğünün uygulamak istediği, ışıklı Kavşak projesi de bu proje uygulanırsa, hayata geçmesi mümkün olacaktır.

Bu nedenle konunun ehemmiyetinden dolayı ivedilikle incelenip, gereğinin yapılması hususunda kararın İl Emniyet Müdürlüğü, Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Trafik Komisyonu, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı, Ticaret Borsası, Tren Gar Müdürlüğü ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına gönderilmesi komisyonumuzca uygun mütalaa edilmiştir.”

Komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum